Redactia.ro
Home » Știri » A MURIT Părintele considerat cel mai iubit preot al Bisericii Ortodoxe Române. Avea numai 59 de ani! (VIDEO)

A MURIT Părintele considerat cel mai iubit preot al Bisericii Ortodoxe Române. Avea numai 59 de ani! (VIDEO)

Din păcate, este din nou doliu în Biserica Ortodoxă Română. Părintele Protopop Gheorghe Colțea a murit la vârsta de 59 de ani. El a fost foarte iubit de enoriași, dar și de oamenii care l-au urmărit la emisiuni și i-au ascultat sfaturile.

A avut o moarte bruscă. A intrat în comă, apoi medicii n-au mai putut face nimic ca să-l salveze.

A slujit la Biserica „Sfântul Nicolae” din Moeciu de Jos

Părintele avea numai 59 de ani și un har special, care a putut fi observat atât în scrierile sale, cât și în aparițiile televizate, din care enoriașii au putut extrage numeroase învățături.

A fost preot la Biserica „Sfântul Nicolae” din Moeciu de Jos, iar în iulie 2006 a devenit primul protoiereu al Protopopatului Bran-Zărnești. Parohul oferea ajutor și sfaturi multor oameni.

Vestea că a plecat dintre noi a venit pe neașteptate. În timp ce se afla în drum spre Mitropolia Sibiului, i s-a făcut rău și a intrat în comă. Fiica preotului a fost cea care a făcut anunțul tulburător, vrând să le transmită tuturor celor care l-au cunoscut și l-au admirat, că acesta a încetat din viață.

„Cu mare durere în suflet și cu inima frântă anunț trecerea la Domnul a iubitului meu tată. Dragul meu tată, ai plecat mult prea repede de lângă noi, dar mă rog Bunului Dumnezeul să te pună lângă Sfinții pe care tu îi iubeai atât de mult și nu încetai a te ruga lor!

Drum lin către o lume mai bună și plină de lumină, tată! Te iubim”, a transmis fiica preotului.

Şi-a dorit să moară „în Rai”

Părintele Protopop Gheorghe Colțea era foarte ataşat de locurile în care slujea. Ca o presimţire parcă a tragicului eveniment, preotul declarase în timpul vieţii că își dorește să moară în bucata lui de Rai, în curbura Carpaților.

Dacă aş putea să aleg, ar fi într-un spaţiu mai larg, în patria mea, mai restrâns puţin, în curbura Carpaţilor. Este un spaţiu foarte interesant pentru mine, este chiar centrul pământului făgăduinţei şi îl socotesc eu, că este chiar Raiul promordial.

Şi pentru mine că m-am născut în curbura Carpaţilor şi am propovăduit şi am trăit aici, e tare ca să zic, m-am născut în Rai, am trăit în Rai şi vreau să mor în Rai.

Aici este, în curbura Carpaţilor. În satul meu natal, în judeţul Covasna, unde m-am născut, există un loc – îi zice Pajiştea Lungă.

Este o pajişte întinsă, frumoasă, cu o deschidere foarte largă şi care se mărgineşte de o lizieră de pădure de fag. Mi-a plăcut întotdeauna locul acela”, spunea cel care a fost Părintele Protopop Gheorghe Colțea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: