Redactia.ro
Home » Știri » A murit personajul care a făcut diferenţa la nivel mondial. Descoperirile sale au schimbat şi au salvat multe vieţi

A murit personajul care a făcut diferenţa la nivel mondial. Descoperirile sale au schimbat şi au salvat multe vieţi

A murit un celebru membru al PSD! Scena politică românească este în doliu

Johan Galtung, sociolog norvegian, a murit la vârsta de 93 de ani, a anunțat sâmbătă agenția norvegiană de presă NTB. El a fost un pionier al teoriei studierii păcii și a conflictelor.

În 1959 a pus bazele Institutului PRIO de la Oslo. Ulterior a predat la Universitatea Princeton din SUA, printre alte locuri.

Cine a fost Johan Galtung?

În 1987 a primit Premiul Nobel Alternativ pentru activitatea sa dedicată studierii păcii și teoriei conflictului, fiind considerat ”părintele studiilor de pace”. Sociologul norvegian și-a lăsat amprenta și asupra științelor comunicării, unde s-a concentrat asupra criteriilor pentru selecția știrilor.

Autor a peste 150 de cărți și 1.000 de articole, Johan Galtung a acționat și ca mediator în mai multe conflicte, provocând uneori controverse și fiind chiar acuzat de antisemitism pentru unele afirmații tranșante și polemice, conform NTB.

”Primele proiecte ale lui Galtung la Institutul de Cercetare a Păcii au avut ca rezultat o serie de articole în Journal of Peace Research.

Aceste articole continuă să fie cele mai citate lucrări ale sale și se referă la subiecte variate și importante, cum ar fi violența structurală, conceptele de pace, diseminarea știrilor internaționale, imperialismul și rolul summiturilor în relațiile internaționale.

Împreună cu Arne Næss, a fost, de asemenea, un pionier al eforturilor de codificare a ideilor lui Gandhi despre non-violență și gestionarea conflictelor”, potrivit unui comunicat oficial.

Gerard Barray a murit la 92 de ani

La vârsta de 92 de ani, actorul francez Gerard Barray a murit în Marbella, un oraș spaniol situat pe Costa del Sol. Gerard Barray locuia în Spania cu soția sa, Teresa Lorca, care era și ea actriță și dansatoare spaniolă. Julian Barray, fiul lor, a transmis vestea în cursul zilei vineri.

Moartea celebrului actor a avut loc joi la Spitalul Costa del Sol din Marbella, iar înmormântarea va avea loc duminică la cimitirul din acest oraș din Malaga.

Gerard Barray și Teresa Lorca s-au întâlnit în timpul filmărilor pentru un film în fosta Cehoslovacie și au decis să se mute în Marbella începând cu anul 1979.

Aici și-au cumpărat diverse proprietăți în cadrul celebrului hotel Puente Romano, a dezvăluit Julian Barray. Într-una dintre aceste proprietăți, actorul a deschis un piano-bar unde își exersa talentele muzicale.

A jucat în roluri precum D’Artagnan, Pardaillan, Surcouf și Scaramouche. În total, a apărut într-o duzină de filme de lung metraj din genul cap și spadă, majoritatea fiind succese de box-office, cunoscute pe scară largă și în străinătate.

În 1969, a jucat alături de tânăra actriță Claude Jade în Le Témoin. A interpretat rolul lui Van Britten, un misterios conservator de muzeu care seduce o tânără profesoară engleză. Acesta a fost ultimul său rol major.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: