Redactia.ro
Home » Știri » A murit și ultimul membru al unui trib de indigeni, după zeci de ani în care a stat singur, izolat. Era numit „Omul gropilor”

A murit și ultimul membru al unui trib de indigeni, după zeci de ani în care a stat singur, izolat. Era numit „Omul gropilor”

A murit și ultimul membru al unui trib de indigeni, după zeci de ani în care a stat singur, izolat. Era numit „Omul gropilor”

Ultimul membru al unui trib de indigeni, care n-a luat niciodată contact cu lumea civilizată, a murit. „Omul din gaură” sau „Omul gropilor” a decedat după zeci de ani de la dispariția tribului lui, timp în care a trăit singur. Iată cum a fost găsit bărbatul.

A murit și ultimul membru al unui trib de indigeni, după zeci de ani de la dispariția tribului lui. Era numit „Omul gropilor”

Bărbatul a trăit în izolare completă în ultimii 26 de ani în interiorul pădurii amazoniene, după ce a făcut parte dintr-un trib care a refuzat constant contactul cu lumea civilizată, conform CNN, care citează agenția braziliană pentru protejarea populațiilor native, Funai.

Era numit „Omul din gaură / Omul gropilor”, deoarece construia gropi adânci în pământ pentru vânătoare și ca să se ascundă de cei care încercau să ia contact cu el. Mai mult decât atât, el obișnuia să-i atace cu săgeți pe cei care făceau un pas mai mult spre el. Deși bărbatul a refuzat orice legătură cu oricine, autoritățile l-au monitorizat în permanență și îi lăsau deseori provizii. El refuza să se atingă de ele, însă.

„Omul gropilor” a trăit astfel vreme îndelungată, singur, după ce ceilalți membri ai tribului lui au fost uciși prin otrăvire de fermieri și de cei interesați de pământurile zonei, de exploatările forestiere și de cei care făceau zăcăminte ilegale, conform Aljazeera.

„După ce a văzut masacre atroce și invazii ale locurilor sale, respingerea contactului cu lumea exterioară a rămas cea mai bună șansă de supraviețuire pentru el”, a spus Sara Shenker de la Survival International.

„Nu avea încredere în nimeni din cauza experiențelor traumatizante cu oamenii non-indigeni”, a declarat Marcelo dos Santos, explorator pensionat, care a monitorizat de-a lungul carierei starea bărbatului pentru Funai.

Bărbatul, al cărui nume real nu a fost niciodată cunoscut de nimeni din exterior, a fost găsit mort într-un hamac într-o colibă, pe teritoriul indigen Tanaru. Ar fi murit pe 23 august 2022 din cauza naturale, au scris jurnaliștii de peste hotare. „Odată cu moartea lui, genocidul poporului lui este complet”, a declarat Fiona Watson, directoarea pentru cercetare a organizației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: