Redactia.ro
Home » Monden » A murit un artist legendar! Problemele de sănătate i-au fost fatale

A murit un artist legendar! Problemele de sănătate i-au fost fatale

lumanare doliu

Este doliu în lumea muzicii internaționale! A murit un artist legendar, care se naşte o dată la câteva generaţii. A basist într-o trupă de mare renume.

Aston Barrett, basistul legendarei trupe de reggae Bob Marley&Wailers, a murit la 77 ani.

A suferit din cauza problemelor medicale

Familia a anunțat decesul muzicantului spunând că a avut o lungă problemă medicală. „Family Man”, așa cum era cunoscut, s-a născut în 1946 și a crescut în Kingston, capitala statului Jamaica.

Aston Barrett a fost o figură cheie în promovarea curentului reggae. A apărut în aproape toate albumele Wailers, dar a cântat și pentru Burning Spear, Peter Tosh și multe alte trupe.

I s-a alăturat lui Bob Marley în 1974

Totodată, Aston Barret a devenit faimos că membru al Upsetters și s-a alăturat trupei lui Bob Marley în anul 1974. Din nefericire, basistul trupei lui Bob Marley a trecut în neființă la vârsta de 77 de ani.

Ei bine, un film biografic despre Bob Marley aduce mesajul muzicianului noilor generaţii, spune fiul artistului. ”Bob Marley: One Love” este produs de soţia muzicianului, Rita Marley, alături de copiii cântăreţului, Ziggy şi Cedella, iar producătorul executiv este Brad Pitt.

Pelicula este regizată de Reinaldo Marcus Green, cunoscut pentru ”King Richard”, şi îi are în distribuţie pe actorii britanici Kingsley Ben-Adir şi Lashana Lynch, care dau viaţă pe ecran lui Bob şi Ritei Marley.

În anul 2015, a fost numit al 25-lea cel mai mare basist din toate timpurile de către cititorii NME, iar în 2021, a fost onorat cu titlul Order of Distinction (clasa Commander) în cadrul National Honours and Awards cu ocazia celei de-a 59-a aniversări a independenței Jamaicăi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: