Redactia.ro
Home » Știri » A murit unul dintre cei mai apreciați meteorologi. O prietenă l-a găsit fără suflare în casă

A murit unul dintre cei mai apreciați meteorologi. O prietenă l-a găsit fără suflare în casă

GALERIE FOTO (2) lumanre doliu

Doliu în breasla meteorologilor. Unul dintre cei mai mari specialişti în meteorologie s-a stins din viaţă. Dumitru Baltă suferise un AVC în urmă cu câteva zile și fusese depistat pozitiv și pentru virusul SARS-CoV-2. Din păcate, organismul său a fost prea slăbit și nu a mai putut lupta, astfel Dumitru Baltă a decedat în cursul zilei de 26 mai 2023.

Dumitru Baltă preda la Facultatea de Geografie din București

Dumitru Baltă era considerat unul dintre cei mai mari specialiști ai Agenției Naționale de Meteorologie. Deși ieșise la pensie, el continua să predea la Facultatea de Geografie din București pentru a obține un venit suplimentar.

dumitru balta
dumitru balta

Dumitru Baltă a fost găsit, în urmă cu câteva zile, în stare de inconștiență de către o bună prietenă care a decis să-l viziteze după ce acesta nu-i mai dăduse niciun semn de viață. Medicul a fost transportat la Spitalul Militar, iar medicii de acolo au constatat că acesta era pozitiv pentru coronavirus. Ulterior, el a fost transportat la Spitalul Colentina, iar medicii de aici au descoperit că acesta suferise și un accident vascular cerebral masiv. Meteorologul prezenta și pareză pe partea stângă, iar plămânii săi fuseseră afectați de COVID-19, având și alte probleme de sănătate.

Dumitru Baltă a lucrat aproape patru decenii la INMH

Dumitru Baltă a absolvit Facultatea de Geologie și Geografie a Universității București, promoția 1977, cu visul de a ajunge profesor. A renunțat la nici un an la această carieră și s-a angajat Institutul National de Meteorologie și Hidrologie, unde a ajuns meteorolog previzionist principal gradul I. Era unul dintre cei mai respectați meteorologi din breaslă, iar colegii aveau doar adrese de laudă la adresa sa, considerându-l un adevărat profesionis.

Între timp, Dumitru Baltă a devenit profesor universitar și predă la Facultatea de Geografie, chiar dacă s-a pensionat în 2011. În 1986, el a prezentat primul buletin meteo la TVR după accidentul nuclear de la Cernobîl. Potrivit informațiilor de pe Realitatea.net, Baltă a lucrat în tinerețe la mai multe stații meteo amplasate în zone montane, experiență de care-și amintea cu plăcere ori de câte ori avea ocazia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: