Redactia.ro
Home » Știri » A sunat la 112 să anunțe că are COVID. Ce au descoperit de fapt, medicii ajunși la fața locului

A sunat la 112 să anunțe că are COVID. Ce au descoperit de fapt, medicii ajunși la fața locului

Pacient COVID

Un bărbat din Botoșani a sunat la 112 ca să anunțe că are COVID. Ajunși la fața locului medicii au văzut că bărbatul nu prezenta simpotome specifice coronavirusului, notează presa locală.

Bărbatul avea nevoie de un specialist

Bărbatul a fost transportat cu ambulanța până la Unitatea de primiri urgente Botoșani și la o analiză mai amănunțită, medicii au descoperit că bărbatul avea probleme de personalitate. Într-un final, așa zisul pacient a recunoscut că avea probleme în familie și nu știa cum să procedeze .

Medicii l-au transferat la secția de psihiatrie.

Care sunt semnele și simptomele COVID-19?

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt: febra, tusea uscata și oboseala. Alte simptome care sunt mai puțîn frecvente și care pot să apară la unele persoane sunt: durerile, congestia nazala, conjunctivita, cefaleea, durerile de gât, diareea, pierderea simțului gustului și a mirosului, erupțiile cutanate și înroșirea degetelor de la mâini și picioare (apar că și cum ar fi degerate). Aceste simptome sunt de obicei ușoare și se manifesta gradual. La alte persoane infectate, apar doar simptome foarte ușoare.
Majoritatea persoanelor (80%) afectate se recuperează fară a avea nevoie de tratament la spital. Aproximativ 1 din 5 persoane cu COVID-19 prezinta o forma grava, cu probleme respiratorii. Persoanele în vârstă și cele cu alte probleme de sănătate (hipertensiune arteriala, afecțiuni cardiace, diabet, cancer) prezinta riscuri de complicații. Totuși, oricine poate face o forma grava a COVID-19. Indiferent de vârstă, persoanele care au febra și/sau tuse asociate cu probleme respiratorii (dispnee), durere sau presiune în piept și afectarea mișcării și a vorbirii trebuie să ceara ajutor medical de specialitate.

Pierderea simțului mirosului și gustului
Într-un studiu apărut pe 12 aprilie 2020 în jurnalul International Forum of Allergy & Rhinology, cercetătorii de la UC Sân Diego Health din SUA au arătat că pierderea simțului mirosului și gustului este unul dintre simptomele ascociate COVID-19. „Pe baza studiului nostru, pierderea simțului mirosului și gustului este asociata cu un risc de 10 ori mai mare de a avea COVID-19 decât alte cauze ale infecției. Cel mai frecvent simptom al COVID-19 rămâne febra, dar oboseala și pierderea simțului mirosului și gustului pot să apară după simptomele inițiale”, afirma Carol Yan, otolaringolog și chirurg la UC Sân Diego Health. „Știm că noul coronavirus este extrem de contagios. Studiul nostru susține ideea de conștientizarea a faptului că pierderea simțului mirosului și gustului poate fi un semn precoce al COVID-19”.
Yan și colegii sai au monitorizat 1.480 de pacienți cu simptome de gripa și suspecți de COVID-19 care au fost testați la UC Sân Diego Health, în perioada 3 martie – 29 martie 2020. Dintre aceștia, 102 pacienți au fost testați pozitiv și 1.378 negativ la noul coronavirus. Cercetarea a inclus și analiza chestionarelor provenind de la 59 de pacienți cu COVID-19 și de la 203 pacienți cu test negativ.
Potrivit lui Yan, cercetarea a demonstrat prevalenta crescuta și prezenta unica a unor anumite deficiente senzoriale la pacienții infectați cu noul coronavirus. La cei la care au semnalat pierderea simțului mirosului și gustului, acest simptom a fost accentuat. Vestea buna este că recuperarea simțului mirosului și gustului s-a observat la majoritatea pacienților în mai puțîn de 2 – 4 săptămâni de la infecție.

COVID-19 versus gripa, viroze și alergii
Infecția COVID-19 are simptome comune cu gripa, virozele și alergiile, dar și manifestări care o diferențiază de acestea.
De pilda, virozele se manifesta rareori prin febra, simptom comun pentru gripa și COVID-19, în vreme ce acest simptom lipsește în cazul alergiilor. Virozele rareori determina complicații precum pneumonia (adesea secundara unei infecții bacteriene) sau internare. În schimb, riscurile de complicații sunt mai mari în cazul gripei și al COVID-19.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: