Redactia.ro
Home » Știri » A vrut să fie poliţist de ocazie, dar a devenit doar pieton pentru 90 de zile. Cum şi-a montat lumini de autospecială pe maşină

A vrut să fie poliţist de ocazie, dar a devenit doar pieton pentru 90 de zile. Cum şi-a montat lumini de autospecială pe maşină

Un bărbat din Cluj a vrut, probabil, să vadă cum e să fii poliţist, astfel că şi-a montat stroboscoape pe maşina lui. Aşa ceva este ilegal.

Este interzisă instalarea de lumini de poliţie pe un autoturism personal, ce nu aparţine de instituţiile statului.

Cum l-au prins poliţiştii?

Conform unui comunicat, la data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 07.30, în timp ce se îndreptau spre Liceul Tehnologic Vlădeasa, pe DN1 – E60, pentru a dirija traficului rutier din zona, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin – Compartimentul Rutier au observat, pe sensul opus de mers, conducătorul unui autoturism care utiliza mijloace de iluminare de tip stroboscoape, acestea fiind montate în grila bării din față a atuovehiculului.

Dar agenţii au avut şi un pont, că şoferul foloseşte luminile ilegal. Au procedat la interceptarea autoturismului la volanul căruia se afla un tânăr, de 26 de ani, din comuna Negreni.

Ce pedeapsă a primit „poliţistul de ocazie”?

Şoferul vinovat a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305, iar ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile și confiscarea aparaturii și a mijloacelor luminoase montate ilegal, în conformitate cu prevederile O.U.G. 192/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Altfel, cele mai multe cazuri de mașini dotate cu mijloace ilegale de avertizare sunt depistate pe autostrăzi sau pe drumurile europene. În online, e plin de anunţuri de vânzare cu astfel de dispozitive.

Tentaţia e mare pentru teribilişti, deoarece cu numai 150 de lei, orice șofer poate să-și doteze mașina cu un set de lumini roșii și albastre, la care se poate adăuga chiar o mașină de poliție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: