Redactia.ro
Home » Știri » Accident pe Rin. Cel puţin trei morţi după ce o barcă pneumatică în care erau români s-a răsturnat în Rin

Accident pe Rin. Cel puţin trei morţi după ce o barcă pneumatică în care erau români s-a răsturnat în Rin

Accident pe Rin. Cel puţin trei morţi după ce o barcă pneumatică în care erau români s-a răsturnat în Rin

Accident pe Rin. Cel puţin trei persoane au murit, iar altele sunt dispărute după ce o ambarcaţiune în care erau turişti români şi germani s-a răsturnat în Fluviul Rin, la frontiera dintre Franţa şi Germania, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie şi oficiali locali.

O ambarcaţiune pneumatică în care erau doi adulţi şi doi copii s-a răsturnat joi în Rin, în zona localităţii franceze Gerstheim, situată la frontiera cu Germania. Mai mulţi martori au sărit în apă pentru salvarea persoanelor căzute din ambarcaţiune, informează cotidianul Le Figaro.

Accident pe Rin. O fetiţă în vârstă de şase ani şi un adult în vârstă de 29 de ani au murit, iar un copil de patru ani este dispărut. Al doilea adult a fost transportat la Spitalul din orăşelul Sélestat. Una dintre cele trei persoane care au sărit în apă pentru a interveni la accident a decedat.

La locul accidentului au fost mobilizate numeroase echipaje ale Jandarmeriei din Franţa şi ale Poliţiei germane, care au intervenit inclusiv cu elicoptere.

Conform unor surse citate de FranceBleu.fr şi de publicaţia Bild, în ambarcaţiune erau turişti din Germania şi România. Informaţiile au fost confirmate de primarul localităţii franceze Gerstheim, Laurence Muller-Bronn.

Accident pe Rin. Ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza curenţilor puternici, în apropierea unei ecluze.

MAE: Consulatul României din Strasbourg urmăreşte cazul accidentului produs pe Fluviul Rin

Consulatul României din oraşul francez Strasbourg urmăreşte cu atenţie cazul accidentului produs pe Fluviul. Rin şi este pregătit să ofere asistenţă, anunţă Ministerul Afacerilor. Externe într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

„Consulatul General al României la Strasbourg urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul maritim produs la data de 30 mai în zona localităţii franceze Gerstheim, incident în care ar fi fost implicată o ambarcaţiune care transporta şi cetăţeni români.

Accident pe Rin. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora şi circumstanţele producerii accidentului. Până la acest moment, autorităţile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. La nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident”, a comunicat Ministerul. Afacerilor Externe într-un răspuns oferit la solicitarea MEDIAFAX.

Accident pe Rin. „Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al. României la Strasbourg +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din. Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call. Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6 27 05 00 22. Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale”, precizează MAE.

Citește și:Eveniment tragic în Dunăre! Un vapor cu 35 de pasageri s-a scunfundat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: