Redactia.ro
Home » Stil de viață » Acest bărbat a primit a doua șansă la o viață normală: nu putea să-și mai folosească mâinile sau picioarele

Acest bărbat a primit a doua șansă la o viață normală: nu putea să-și mai folosească mâinile sau picioarele

GALERIE FOTO (2)

Acest bărbat din Galați a primit din partea medicilor o a doua șansă la o viață normală. După doi ani în care nu și-a putut mișca membrele superioare și inferioare, acum învață din nou să meargă. 

Acest bărbat a primit a doua șansă la o viață normală: nu putea să-și mai folosească mâinile sau picioarele

Problemele au început pentru Silviu Stoica în anul 2020, atunci când nu și-a mai putut folosi deloc mâinile și picioarele. Durerile pe care le simțea erau teribile, iar el își pierduse speranța că viața lui va mai reveni vreodată la normal.

În cele din urmă, a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie Nicoale Oblu din Iași. Medicii i-au pus un diagnostic grav – tetrapareză, cauzată de o tumoră la nivelul măduvei, în regiunea cervicală. Au luat atunci decizia să-l opereze, cu toate că intervenția este una deosebit de dificilă.

Medicii neurochirurgi din Iași i-au scos o tumoare de 7 cm din zona cervicală, tumoare care i-ar fi putut cauza o paralizie totală. Înainte să treacă prin această intervenție, reușea cu greu să-și miște mâinile și picioarele. Ani la rând s-a confruntat cu această problemă, dar acum a primit o a doua șansă la o viață normală.

În urma investigațiilor s-a decelat un neurinom, o tumoră la nivelul măduvei cervicale, dezvoltată din teaca unui nerv. Aceste tipuri de tumori sunt extrem de rare, reprezentând câteva procente din toată patologia coloanei cervicale. S-a reușit să se scoată, în totalitate, componenta din canalul medular, și peste 95% din componentă, din foranul neural. Pacientul are o evoluție bună, cu remiterea întregului deficit motor”, a explicat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

La 37 de ani, învață din nou să meargă

Deoarece tumoarea a fost scoasă cu succes, bărbatul va putea din nou să se miște. Până acolo este însă un drum destul de lung și dificil, pe care este dispus să-l parcurgă. Reușește să meargă, cu toate că recuperarea nu va fi imediată. Silviu Stoica a mărturisit că se simte întocmai ca un copil, care face primii pași din viața sa.

Își amintește cu greu de durerile pe care le suporta în trecut, care i-au făcut viața un adevărat calvar. N-a crezut niciodată că va reuși să aibă o viață normală, dar medicii din Iași au reușit într-adevăr o minune. Bărbatul este tatăl a trei copii, iar de acum înainte va putea să le fie alături micuților săi fără nicio limită.

Merg acum, am stabilitate, sunt ca un copil. Nici mie nu îmi venea să cred. Aveam dureri aici, la spate, în picioare, în mâini, îmi tremura și mâna stângă și mă durea până jos, nu le simțeam deloc. Eu tot lungeam o boală de care nu mai aveam scăpare”, a povestit Silviu Stoica.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: