Redactia.ro
Home » Stil de viață » „Aceste persoane nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu!”. Care sunt cele mai grave păcate, dezvăluite de Părintele Calistrat Chifan

„Aceste persoane nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu!”. Care sunt cele mai grave păcate, dezvăluite de Părintele Calistrat Chifan

Sfânta Împărtășanie este taina prin care orice creștin se împătășește cu Trupul și Sângele Domnului. Una dintre cele mai importante reguli înainte de a primi această taină este ca persoana să fie creștină și să creadă în Dumnezeu, dar și să respecte cu atenție mai multe condiții!

Există patru păcate pentru care preoții nu ne primesc la Sfânta Împărtășanie. Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a explicat și de ce nu poate trece peste aceste păcate.

Cele patru păcate grele care te opresc de la împărtășanie

Păcatul desfrânării, păcatul hulei, păcatul beției și păcatul fumatului sunt considerate păcate grele. În opinia părintelui Chifan, primul păcat pe lista celor care blochează Împărtășania este păcatul desfrânării – de la păcatul onaniei (sau al masturbării) și până la forme avansate de desfrâu.

„Tot ce este în afara legii lui Dumnezeu se numește păcat sau fărădelege, dar cele care sunt opritoare sau păcate de moarte, care ne opresc categoric de a lua din potir sunt acestea: în primul rând desfrânarea și aici începem de la păcatul onaniei sau masturbării, cum se spune, până la ultimele forme de desfrâu evoluate sau supraavansate de om.

După aceea, nu ne dă voie să împărtășim păcatul hulei (tot ce vorbești rău împotriva sfinților, a lui Dumnezeu, împotriva Proniei divine, adică împotriva Adevărului divin). Cineva a spus: «De ce trebuie să se supere Dumenzeu dacă noi greșim?» Și în majestatea divină este la fel ca în justiția lumească, ai călcat o lege, ți se aplică un articol din Codul Penal, ai călcat o poruncă a lui Dumnezeu, vei fi întrebat de ea: să nu furi, să nu ucizi, să nu mărturisești strâmb, să nu râvnești ce-i cu vicleșug la altul, să cinstești ziua duminicii, să-ți cinstești părinții și așa mai departe”, a declarat părintele Calistrat Chifan pentru bzi.ro.

Fumatul, patima de necinste

Părintele Calistrat Chifan afirmă că „după hulă, mai intră păcatul beției și păcatul fumatului”. Astfel, cunoscutul părinte de la Vlădiceni recomandă ca măcar trei zile înainte de Împărtășanie și trei zile după Împărtășanie să nu se fumeze, deoarece Mântuitorul Iisus Hristos nu suportă să stea în fum.

„După hulă, mai intră păcatul beției și avem scris la Matei: «Bețivii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu». Avem păcatul fumatului și unii au zis: «Unde scrie că dacă fumezi n-ai voie să te împărtășești?» Și eu le-am explicat: «Nu am nimic împotriva țigărilor dumneavoastră, dar trei zile când v-ați împărtășit și trei zile după, Hristos nu suportă să stea în fum. El nu este carne la afumat, El este carne dumnezeiască și pâine dumnezeiască și trebuie să stea într-un corp curat și sănătos»”, a spus Calistrat Chifan.

Sfânta Împărtășanie este una dintre cele mai importante taine, deoarece în momentul în care este săvârșită fiecare creștin se împărtășește cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos, iar ea asigură mântuirea tuturor credincioșilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: