Redactia.ro
Home » Știri » Actorul Pasha Lee și-a pierdut viața în războiul din Ucraina, după ce a încercat să salveze un copil cu vesta sa antiglonț

Actorul Pasha Lee și-a pierdut viața în războiul din Ucraina, după ce a încercat să salveze un copil cu vesta sa antiglonț

Pasha Lee s-a stins din dorința de a salva din calea războiului un copil nevinovat. Gestul de a-și da vesta jos l-a costat viața pe cunoscutului actor din Ucraina. Însă totul a fost pentru un suflet pur care trebuia evacuat din zona în care bombele cădeau din cer fără milă.

Pasha Lee, cunoscut actor ucrainean, și-a pierdut viața după ce și-a dat jos vesta antiglonț pentru a proteja cu ea viața unui copil pe care a încercat să-l salveze din zona Irpin. Tânărul actor a murit pe 6 martie, însă trupul său a fost găsit abia la cinci zile după ce a căzut ca victimă a unui atac crunt.

Actorul Pasha Lee, ucis în războiul din Ucraina, după ce a încercat să salveze un copil cu vesta sa antiglonț

Anunțul a fost Șefa Centrului pentru Libertăţi Civile, Oleksandra Matviichuk, a anunţat pe Twitter că trupul lui Pasha Lee a fost găsit la cinci zile după ce a fost ucis în luptă.

„Am găsit cadavrul lui Pasha Lee. A ajutat copiii să iasă din case în timpul evacuării oamenilor din Irpin. Evacuarea pe care ruşii au perturbat-o prin bombardarea civililor. Pasha şi-a scos vesta antiglonţ şi i-a pus-o pe copilul pe care-l ducea”, a scris Matviichuk pe Twitter.

Lee avea 33 de ani. Odată cu invazia rusă, se înrolase în Forţele de Apărare Teritorială ale armatei ucrainene.

Cu doar câteva zile înainte să fie ucis, Pasha Lee a postat pe rețelele sale de socializare un link către o organizație caritabilă pentru refugiați ucraineni. Îi îndemna pe oamenii fie să-i abordeze pentru ajutor, fie să se ofere voluntar. Acum, la comentarii curg doar mesaje de condoleanțe pentru erou.

Pasha Lee a fost un cunoscut actor, cântăreţ şi compozitor. A jucat în filme, dar și pe scena Teatrului Koleso din Kiev. Era cunoscut şi pentru mai multe reclame. Iar una dintre ultimele sale apariţii a fost serialul de televiziune „Provincial”.

Jurnalist American ucis tot în zona Irpin

Tot în zona Irpin și-a pierdut viața și jurnalistul Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani. Ar fi vorba de primul jurnalist străin care a căzut victimă în războiul din Ucraina.

Poliția din Kiev a anunțat, duminică, că un jurnalist american a fost ucis în zona Irpin, în apropiere de capitala ucraineană aflată sub atacul invadatorilor ruși, relatează DW și CNN. Un alt jurnalist a fost rănit.

Deși primele informații arătau că jurnalistul era reporter New York Times, cotidianul american a clarificat că acesta nu îi era afiliat.

Poliția din Kiev anunțase această informație pe baza legitimației de presă găsită care arăta că acesta fusese reporter NYT. NYT a clarificat că legitimația era mai veche și fusese emisă cu mai mulți ani în urmă.

Conform The Jerusalem Post, jurnalistul american ucis a fost identificat ca fiind Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, cetățean american.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: