Redactia.ro
Home » Știri » Actrița Vasilica Tastaman, femeia fatală cu râs spumos. Soția lui Emeric Jenei, „iubita” lui Dinică și a altor vedete, și motivul despărțirii lui Dan Tufaru de Anda Călugăreanu

Actrița Vasilica Tastaman, femeia fatală cu râs spumos. Soția lui Emeric Jenei, „iubita” lui Dinică și a altor vedete, și motivul despărțirii lui Dan Tufaru de Anda Călugăreanu

Actrița Vasilica Tastaman, femeia fatală cu râs spumos. Soția lui Emeric Jenei, „iubita” lui Dinică și a altor vedete, și motivul despărțirii lui Dan Tufaru de Anda Călugăreanu

Actrița Vasilica Tastaman este numită „femeia fatală a României”, cu un râs spumos și o voce inconfundabilă. A fost soția lui Emeric Jenei, „iubita” lui Dinică și a altor vedete, și motivul despărțirii lui Dan Tufaru de Anda Călugăreanu. Iată povestea ei de viață și trecutul ei amoros tumultuos.

Actrița Vasilica Tastaman, femeia fatală cu râs spumos. Soția lui Emeric Jenei, „iubita” lui Dinică și a altor vedete, și motivul despărțirii lui Dan Tufaru de Anda Călugăreanu

Vasilica Tastaman a fost una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, cu o mare plăcere a jocului.

„Nu mi-e teamă să-mi recunosc vârsta: sunt născută la 7 octombrie 1933, în Comorovea, la Brăila, unde a trăit un timp și Panait Istrati: atmosferă de port, corăbii pe Dunăre, pescari. Am urmat aici școala primară, apoi, din toată sărăcia ei, mama m-a dat la liceu. Începusem să spun versuri, bineînțeles, din școala primară. Un mic triumf la o serbare școlară m-a făcut să mă gândesc la teatru. Participam la serbări, la șezători. În Brăila se înființase un teatru de amatori (mai exact un teatru de semi-profesionist)”, a declarat actrița, la un moment dat.

În Brăila natală, o stradă îi poartă numele.

„Treceam mereu, în orele de repetiţii, pe la uşa teatrului, până când într-o zi, Florin Raba, regizorul spectacolului, m-a remarcat, mai ales pentru interesul cu care priveam ceea ce se întâmpla pe scenă. Probabil că pasiunea mea de spectatoare l-a impresionat, promiţându-mi primul rol de copil ce se va ivi într-o piesă. Aveam 12 ani! Şi, într-adevăr, repertoriul cuprindea destule texte cu fetiţe obraznice şi copii orfani. Într-o zi, în mahalaua mea a apărut o doamnă care căuta copilul-actor. Astfel am fost depistată, astfel mi s-a hotărât destinul…”, a mai povestit aceasta.

„Se pare că am devenit cunoscută în Brăila cu ajutorul unei piese pentru copii, “Atelierul de păpuşi”. Neamţu Ottonel o punea în scenă. Trebuia să joc, să cânt, să dansez, să fac, aşa cum am spune astăzi, un teatru total. În cei trei ani petrecuţi la Brăila am jucat foarte mult, de la Bădăranii la Hagi Tudose”.

„Aveam defecţiuni ce ţineau de meseria scenei, înclinaţii spre un limbaj mai de… mahala, o mişcare scenică specifică artiştilor amatori”, a mai spus ea.

Radu Beligan afirma despre ea: „Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea niciun fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie”.

De-a lungul timpului, actrița a ținut spectacole pe scenele teatrelor Bulandra și Giulești și a fost membru fondator al Teatrului de Comedie din București. Prietenă de-o viață i-a fost Stela Popescu. Tastaman avea „un râs spumos”, o voce inconfundabilă și un optimism aparte: pentru ea, pentru public, pentru toată lumea.

Și mai avea ceva doar al ei. Boerescu Dan-Silviu o prezintă în cartea Vasilica Tastaman. Femeia fatala a RomanieiVolumul X astfel: „Femeia care a despărțit-o pe Anda Călugăreanu de Dan Tufaru, iubita lui Gheorghe Dinică și a altor vedete, dar și soția celebrului antrenor de la Steaua, Emeric Jenei, a fost o actriță talentată și cu mult sex appeal, care a răvășit efectiv lumea artistică a României din anii ʼ60-ʼ80”.

Vasilica Tastaman a fost măritată și a divorțat de două ori. Prima dată, cu fotbalistul şi antrenorul Emeric Jenei, cu care a avut un băiat, Călin (singurul ei copil, de altfel), apoi cu Dan Tufaru, fostul soț al Andei Călugăreanu. Când Dan Tufaru, mai tânăr cu 11 ani decât ea, s-a îndrăgostit de actriță, acesta încă era soțul Andei Călugăreanu.

Actorul Vladimir Găitan își amintea: „Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu”.

Vasilica Tastaman a divorțat de Emeric Jenei, iar Dan Tufaru s-a despărțit de Anda Călugăreanu. Mariajul dintre cei doi a durat mai puțin de un deceniu și a fost unul cu năbădăi, actrița având câteva derapaje erotice, iar Dan Tufaru apucându-se serios de băutură, potrivit avantaje.ro.

Pe lângă Dan Tufaru, un alt bărbat care i-a făcut inima să tresare a fost Gheorghe Dinică. „Dinică era foarte discret. Eram odată și îmi zice: Ia stai, mă, să-i iau un buchet de flori. Să înțeleg că a iubit-o? Da, dar acum mulți ani, dar frumos, frumos, sentimente interioare și nu gargară inutilă”, povestea pentru Doamne de poveste actorul Dumitru Rudăreanu.

Vasilica Tastaman a fost plecată și din țară. A mers în Suedia, impreună cu fiul ei, în 1981, și s-a întors după 20 de ani pentru că îi era dor de scenă, de colegi, după cum a povestit fiul ei. Și în Suedia a jucat, dar fără succesul avut în România.

„M-am întâlnit cu ea, cu familia și mi-a povestit multe lucruri interesante. Mi-a spus că regretă că a plecat, că n-a rămas aici. A avut o bucurie fantastică atunci când s-a reîntors în țară”, a relatat Emeric Ienei, fostul ei soț. În 2003, actrița a părăsit scena vieții.

Actrița Vasilica Tastaman, femeia fatală cu râs spumos. Soția lui Emeric Jenei, „iubita” lui Dinică și a altor vedete, și motivul despărțirii lui Dan Tufaru de Anda Călugăreanu
Foto: TVR1

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: