Redactia.ro
Home » Știri » Adevăratul motiv pentru care Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina. Analiza ISW

Adevăratul motiv pentru care Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina. Analiza ISW

Adevăratul motiv pentru care Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina. Analiza ISW

Iată care este devăratul motiv pentru care Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina. Analiza ISW!

Adevăratul motiv pentru care Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina

ISW (Institutul pentru Studiul Războiului ) a analizat decizia lui Putin de a opri focul vreme de 36 de ore în Ucraina pentru a sărbători Crăciunul vechi. Acest demers este explicat de analiști ca fiind o operațiune de compromitere menită să afecteze, de fapt, reputația Ucrainei, deoarece prin refuzul Kiev-ului se remarcă faptul că Ucraina îi persecută pe creștinii ortodocși și pe vorbitorii de limbă rusă.

„Putin nu se poate aștepta în mod rezonabil ca Ucraina să respecte condițiile acestei încetări a focului declarate brusc. E posibil (ca președintele rus) să fi cerut încetarea focului pentru a cataloga apoi Ucraina ca fiind nepregătită și ostilă ideii de a face pașii necesari către negocieri.

Anunțarea subită a unei încetări a focului în Ucraina, care ar fi trebuit negociată cu mult timp înainte (…) îi va da Rusiei oportunitatea de a acuza Ucraina că încalcă dreptul credincioșilor de a sărbători Crăciunul (pe stil vechi), deoarece ostilitățile vor continua, probabil, pe 6 și 7 ianuarie” de pace, se spune în evaluarea ISW.

Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina

Putin a ordonat forțelor ruse să respecte un armistițiu de 36 de ore în Ucraina pentru a marca Crăciunul ortodox. Ucraina a reacționat joi, calificând declarația rusă de încetare a focului drept „ipocrizie” și „propagandă”.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat joi, 5 ianuarie, ca forțele armate ale Moscovei să respecte o încetare a focului de 36 de ore în Ucraina în acest weekend, cu ocazia sărbătorii Crăciunului ortodox rusesc, a anunțat Kremlinul.

Ordinul vine în urma unei propuneri făcute de șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, mai devreme în cursul zilei, care a fost respinsă de un oficial din cadrul biroului prezidențial ucrainean ca fiind propagandă.

„Bazându-ne pe faptul că un număr mare de cetățeni care profesează religia ortodoxă trăiesc în zonele de luptă, facem apel la partea ucraineană să declare încetarea focului și să le ofere posibilitatea de a participa la slujbe în ajunul Crăciunului, precum și în ziua Nașterii lui Hristos”, potrivit ordinului lui Putin, adresat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și publicat pe site-ul Kremlinului, potrivit lemonde.fr.

Ucraina consideră declarația rusă de încetare a focului drept „ipocrizie” și „propagandă”

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a calificat încetarea focului drept „ipocrizie”.

Rusia „trebuie să părăsească teritoriile ocupate – doar atunci va avea un „armistițiu temporar”. Păstrați-vă ipocrizia pentru voi înșivă”, a scris el pe Twitter ca reacție la anunțul Kremlinului.

„Acesta este un gest de propagandă completă și nimic mai mult”, a mai spus el într-o declarație separată.

Kirill a sugerat un armistițiu începând de vineri la prânz până sâmbătă la miezul nopții, ora locală. Biserica Ortodoxă Rusă, care folosește vechiul calendar iulian, sărbătorește Crăciunul pe 7 ianuarie,mai târziu decât calendarul gregorian, deși unii creștini din Ucraina marchează, de asemenea, sărbătoarea la această dată.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a respins apelul lui Kirill ca fiind „o capcană cinică și un element de propagandă”.

Președintele Volodymyr Zelensky propusese, deasemenea, o retragere a trupelor rusești mai devreme, pe 25 decembrie, dar Rusia a respins-o.

 

Sursa foto: AP

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: