Redactia.ro
Home » Stil de viață » Adevărul despre Dieta Indiană. Chiar te ajută acel plan de 7 zile să slăbești?

Adevărul despre Dieta Indiană. Chiar te ajută acel plan de 7 zile să slăbești?

Dieta Rina: Dieta de 90 de zile care te ajută să slăbești până la 20 kg

Dietele de slăbit reprezintă o preocupare majoră pentru mulți și este adesea prima prioritate în planul lor de fitness. Pierderea în greutate nu este ușoară și necesită disciplină, eforturi și răbdare. Poate fi realizat printr-un stil de viață sănătos, care include dieta corectă, precum și o activitate fizică regulată. Este dieta indiană un mit sau chiar funcționează?

Ce presupune dieta indiană

Dieta indiană nu numai că este bine echilibrată, dar are și multe beneficii pentru sănătate. Varietatea largă de grupuri de alimente care alcătuiesc dieta indiană, inclusiv condimentele și ierburile, o face una dintre cele mai sănătoase diete la nivel global. Alimentele tradiționale indiene au diferite componente funcționale, cum ar fi substanțe chimice pentru vindecarea corpului, antioxidanți, fibre dietetice și probiotice. Prin urmare, dieta indiană standard poate ajuta la scăderea în greutate, controlul glicemiei și sprijinirea sistemului imunitar.

Exemplu de plan alimentar pentru trei zile de dietă indiană

Ziua 1

  • Mic Dejun: 1 pahar de apă caldă cu niște ierburi preparate în el + 2-3 migdale înmuiate, Ceai de lămâie / Ceai de ghimbir / Cafea / lapte 1 cană (150 ml), Omletă cu ouă cu spanac și legume mărunțite gătite
  • Prânz : Curry de naut cu orez brun
  • Cină: Khichdi cu salată de muguri

Ziua 2

  • Mic Dejun: Iaurt cu felii de fructe și semințe de floarea soarelui / legume poha
  • Prânz : salată mare cu rajma curry și quinoa
  • Cină: Clatite de linte cu tofu tikka masala / salata verde cu legume mixte

Ziua 3

  • Mic Dejun: terci de hrișcă cu felii de mango / salată de fructe cu un pahar de lapte
  • Prânz : supă de legume cu roti din cereale integrale
  • Cină: tofu masala la cuptor cu curry vegetal / curry non-veg (pui, fructe de mare) cu roti multicereale

Ce alimente trebuie evitate cu sfințenie

Printre interdicțiile în dieta indiană se enumeră băuturi foarte îndulcite, cum ar fi sifon, băuturi gazoase, băuturi sportive, îndulcitori precum zahărul, mierea, laptele condensat, alimente care au un conținut ridicat de zahăr, cum ar fi bomboane, înghețată, prăjituri, budincă de orez, cereale bogate în zahăr etc., alimente care au un conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi cartofi prăjiți, chipsuri, alimente prăjite etc., pâine și orice aliment de panificație.

Etichete: