Redactia.ro
Home » Știri » Adevărul despre RO-ALERT! Cât vor mai dura testele și ce reprezintă

Adevărul despre RO-ALERT! Cât vor mai dura testele și ce reprezintă

GALERIE FOTO (2) Adevărul despre RO-ALERT! Cât vor mai dura testele și ce reprezintă

Adevărul despre RO-ALERT! Cât vor mai dura testele și ce reprezintă În această perioadă se realizează o nouă rundă de testări ale sistemului de securitate RO-ALERT, cu scopul depistării eventualelor erori.

De câteva zile, mesajele trimise de RO-ALERT au scos locuitorii României din sărite. Nimeni nu înțelege ce se petrece. De altfel, s-a constat că nu primește toată lumea.

Au fost persoane care s-au plâns că nu primesc aceste mesaje, fără vreo explicație logică. Departamentul pentru Situații de Urgență a explicat fenomenul.

Cât vor mai dura testele și ce reprezintă mesajele

“Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vă asigură că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului. Care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situaţii de urgenţă reală. Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie. În cazul persistenţei unor erori aceasta ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT.

Suntem conştienţi de disconfortul creat şi ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT!

Dezactivarea opţiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieţii comunităţilor în cazul producerii situaţiilor de urgenţă reale, Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a semnala eventuale deficienţe ale Sistemului RO-ALERT. Asigurăm cetăţenii că toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialiştii angrenaţi în tot acest proces, urmând ca disfuncţionalităţile să fie remediate în timpul cel mai scurt posibil! ”, mai arată DSU.


Citește mai mult: Descoperire macabră în casa unui taximetrist din Caracal: a răpit două fete, apoi le-a ars într-un butoi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini