Redactia.ro
Home » Știri » Adevărul despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Confidentul Ionuț Vulpescu deziminte speculațiile

Adevărul despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Confidentul Ionuț Vulpescu deziminte speculațiile

ionut vulpescu

Ion Iliescu, în vârstă de 93 de ani, s-a retras în urmă cu cinci ani din lumina reflectoarelor, iar în ultima perioadă au început să circule tot felul de zvonuri conform cărora fostul președinte nu se simte bine. Nimic mai neadevărat, conform lui Ionuț Vulpescu, confident al fostului lider al țării.

Adevărul despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu

Ion Ilescu a ajuns la vârsta de 93 de ani, însă starea lui de sănătate este una cât se poate de bună, conform lui Ionuț Vulpescu, contrar speculațiilor care au apărut în ultima perioadă. Pe 20 februarie, fostul lider al țării ar fi trebuit să se prezinte la Parchetul General pentru audieri în cadrul Dosarului Revoluției, însă acest lucru nu s-a petrecut. Gurile rele au susținut că motivul pentru care Iliescu nu s-a prezentat la audieri este legat de starea sa precară de sănătate, el având nevoie de un cadru metalic pentru a se deplasa.

Informațiile prezentate mai sus au fost infirmate de către Ionuț Vulpescu, unul dintre polliticienii care a păstrat o strânsă legătură cu Ion Ilescu după ce fostul președinte a renunțat să apară în public. Ionuț Vulpescu a subliniat că Ion Iliescu nu este chinuit de vreo problemă de sănătate. Din contră, are un tonus excelent și scrie zilnic la propriul volum de memorii, nedorind să fie deranjat de curioși.

„Am citit ce s-a scris, dar să știți că Ion Iliescu nu are niciun fel de problemă de sănătate. Săptămâna viitoare va fi ziua lui (n.r. 3 martie), va împlini 93 de ani și este într-o formă de zile mari. Citește, lucrează, scrie la volumul de memorii, chestiuni normale pentru vârsta asta și anormale pentru noi, care suntem mai tineri. E mai bine decât cei care sunt îngrijorați de starea lui de sănătate. Asta am constatat eu în timp, nu numai acum”, a declarat Ion Iliescu, potrivit Cancan.

Ce acuzații i se aduc lui Ion Iliescu

Ion Iliescu este acuzat de infracțiuni contra umanității în cadrul complexului Dosar al Revoluției. El este acuzat de faptul că ar fi amplificat psihoza terorismului și a pus populația în pericol.

„Inculpatul Ion Iliescu, în calitate de şef de stat şi de guvern, preşedinte al CFSN şi al Consiliului Militar Superior, cu intenţie, urmărind obținerea legitimității populare, menținerea și consolidarea puterii politice deținute începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic, prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi  şi-a asumat, în intervalul 22-30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.

Aceste fapte au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari”, se arată în comunicatul procurorilor militari.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: