Redactia.ro
Home » Știri » Adevărul despre studiile cuplului Ceaușeșcu. Câte clase aveau, în realitate, Nicolae și Elena

Adevărul despre studiile cuplului Ceaușeșcu. Câte clase aveau, în realitate, Nicolae și Elena

elena si nicolae ceausescu

Chiar și la 33 de ani de la moartea sa, Nicolae Ceaușeșcu continuă să reprezinte un subiect de interes pentru mulți dintre români. Cel care a condus România până în anul 1989 a avut o ascensiune politică impresionantă și o viață privată despre care s-au scris sute de pagini, mai ales prin prisma relației cu Elena. Mulți subalterni au tremurat de frica sa, însă puțini sunt cei care știau cu adevărat câte clase avea cel care reușea să strecoare teama în sufletele lor.

Nicolae Ceaușescu avea doar patru clase

Atât Nicolae Ceaușescu, cât și soția acestuia, Elena au reușit să ajungă în poziții-cheie în stat, deși nu aveau un nivel ridicat de educație. În perioada comunistă, în mâinile dictatorului Nicolae Ceaușescu era concentrată o putere decizională și politică la care mulți dintre români nu puteau decât să spere și să viseze.

Puțini sunt cei care cunosc faptul că Nicolae Ceaușescu a absolvit doar patru clase primare, iar de la vârsta de 11 ani începuse deja să muncească pentru a oferi o mână de ajutor familiei sale cu venituri modeste. La 11 ani, Nicolae Ceaușescu a sosit în București și a lucrat ca ucenic de cizmar. Un adolescent rebel, la vârsta de 15 ani, Nicolae Ceaușescu intra deja în vizorul oamenilor legii din cauza agitației pe care o producea în timpul grevelor comuniste.

Elena Ceaușescu, doctor în Chimie, deși avea doar patru clase

Elena Ceaușescu a devenit doctor în Chimie, în timpul mariajului cu Nicolae, deși adevărul era faptul că terminase doar patru clase și avea mari carențe care țineau de cultura generală.

„Nu avea cum să scrie ea. Avea în realitate patru clase. Restul studiilor sunt incerte. Au circulat numeroase legende despre cei care au scris doctoratul. Clar că erau profesori de chimie, savanţi. Elena Ceauşescu a primit numeroase titluluri de Doctor Honoris Causa, însă ele erau conjuncturale. Era o chestie de protocol. De fiecare dată când şeful statului era invitat undeva, exista un protocol între cele două ţări şi se acordau şi aceste titluri. Foarte multă lume ştia cine este ea. Cunoştinţele ei în chimie erau limitate”, a povestit Elena Solunca, reprezentantă a Biroului de Presă al Academiei Române.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini