Redactia.ro
Home » Știri » Adina Vălean: 21 de linii aeriene ruseşti au fost adăugate pe lista neagră a Comisiei Europene

Adina Vălean: 21 de linii aeriene ruseşti au fost adăugate pe lista neagră a Comisiei Europene

GALERIE FOTO (2)

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a declarat, luni, că cele mai mari 21 de companii aeriene ruseşti, printre care și compania Aeroflot, au primit interziceri clare de a intra în spaţiul European.

Măsura vine odată cu faptele lui Putin care „a confiscat” 515 avioane închiriate din străinătate în care se ridicau la fabuloasa sumă de 10 miliarde de dolari.

21 de companii aeriene ruse, incluse pe lista neagră

Sursa Foto: Octav Ganea
Sursa Foto: Octav Ganea

Vălean a menționat că 21 de companii aeriene ruse, „aproape toate”, au fost incluse pe lista neagră de Comisia Europeană pentru siguranța aviației.
Președintele rus Vladimir Putin a schimbat legea peste noapte, astfel încât avioanele închiriate în Rusia de la companii străine să poată fi înregistrate din cauza sancțiunilor financiare impuse de Comisia Europeană.

Companiile aeriene ruse au închiriat 515 avioane în valoare de peste 10 miliarde de dolari din străinătate. Comisia Europeană cataloghează acțiunile lui Vladimir Putin ca furt.
Însă avioanele confiscate de Rusia nu mai pot obține un certificat de siguranță a aviației de la agenția europeană. Avioanele nu mai pot fi pilotate în siguranță pentru că rușii nu le pot întreține. Drept urmare, Comisia Europeană a blocat dreptul companiilor aeriene ruse de a survola spațiul european din cauza nerespectării condițiilor de siguranță a aviației.

Interdicţie în spaţiul European

Adina Vălean, comisar European a dat detalii despre faptele lui Putin și despre cum acesta este considerat un hoț:

”Toate marile companiile ruseşti au interdicţie de intra în spaţiul european. Rusia a furat avioanele pe care le avea în leasing. Nu mai pot fi garantate certificatele de securitate aeriană operate de către companiile ruseşti. În acest moment, companiile aeriene ruseşti încalcă regulile aviaţiei civile internaţionale, în general, şi de securitate aviatică în particular”, a declarat comisarul European, luni, la Bucureşti, în cadrul unei conferințe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: