Redactia.ro
Home » Stil de viață » Adio ficatului gras! Iată sucul minune care îţi curăţă ficatul în doar 72 de ore

Adio ficatului gras! Iată sucul minune care îţi curăţă ficatul în doar 72 de ore

Ficatul, unul dintre organele vitale ale corpului uman nu trebuie deloc neglijat! Iată cum să-ți cureți ficatul cu un suc minune, în 72 de ore!

Ai grijă de ficatul tău!

Pentru a nu risca îmbolnăvirea ficatului, este indicat să ne asigurăm că-l menținem curat.

Una dintre cele mai eficiente şi rapide metode de a curăţa ficatul este cura de detoxifiere, utilizarea unui suc uşor de preparat, cu ingrediente pe care oricine le are la îndemână.

Cum se prepară sucul care curăţă ficatul în 72 de ore

Sucul trebuie consumat timp de trei zile și este indicată evitarea meselor grele în aceast proces de curățare.

„Ai nevoie de trei lămâi, o cană de frunze de pătrunjel tăiat bine, cinci tulpini de țelină făcute la abur şi şase căni de apă. Pune toate ingredientele în blender şi consumă câte două pahare de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. După cele trei zile, fă o pauză de 7-10 zile, apoi repetă tratamentul.

Sucul din ţelină şi pătrunjel este bogat în nutrienţi, antioxidanţi, enzime, clorofilă şi uleiuri volatile”, relatează unica.ro.

De ce este periculoasă acumularea de grăsime în ficat?

„Creșterea grăsimii în ficat este un factor major în bolile cardio-metabolice, crescând riscul de boli cardiovasculare, diabet, ciroză și carcinom hepatocelular (cel mai frecvent tip de cancer hepatic).

Acumularea de trigliceride în celulele hepatice este asociată cu o serie de componente ale sindromului metabolic, care este diagnosticat în prezența a cel puțin doi dintre următorii factori de risc:

  • Nivel ridicat de zahăr în sânge.
  • Niveluri ridicate de trigliceride.
  • Tensiune arterială crescută.
  • Niveluri scăzute de colesterol „bun”.

„Coexistența” acestor factori de risc în cadrul unui organism este însoțită de un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și o serie de probleme hepatice.

Fiecare dintre manifestările sindromului metabolic este atât de interconectată cu ficatul gras, încât steatoza non-alcoolică este denumită „manifestare hepatică a sindromului metabolic”.

Concentrația mare de trigliceride în celulele hepatice poate duce, de asemenea, la afectarea directă a organului, trecând prin trei faze principale:

  • Steatohepatita: ficatul se imflamează, provocând leziuni ale țesutului său.
  • Fibroza: se formează țesut cicatricial la locul leziunii.
  • Ciroza: țesutul cicatricial înlocuiește treptat țesutul sănătos ca urmare a unei leziuni severe ale organelor. Acest lucru îi încetinește funcțiile și poate chiar să le facă să se oprească complet. Ciroza este o condiție prealabilă pentru insuficiența hepatică și cancerul hepatic”, explică sanatate-buna.com

 

Sursa foto: Antena3
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: