Redactia.ro
Home » Știri » Aeroportul din România cu 4 pasageri pe lună. Modernizat cu 12 milioane de euro, a devenit un real eșesc

Aeroportul din România cu 4 pasageri pe lună. Modernizat cu 12 milioane de euro, a devenit un real eșesc

Aeroportul din România cu 4 pasageri pe lună. Modernizat cu 12 milioane de euro, a devenit un real eșesc

Prin aeroportul Otopeni au trecut în luna mai peste 1.1 milioane de călători, arată datele AAR. Asta în condițiile în care în primele trei luni ale anului, același aeroport avusese aproape două milioane de călători. Există însă un aeroport în țara noastră prin care lunar trec doar 3-4 oameni!

Aeroportul din România cu 4 pasageri pe lună

Traficul aerian și-a revenit anul acesta, după ce multe zboruri au fost oprite pe perioada pandemiei de coronavirus. Totuși, printr-un aeroport din România au trecut doar 4 călători luna trecută. Acesta se află la doar 15 kilometri de Tulcea!

Este vorba despre aeroportul „Delta Dunării”, de lângă Tulcea. Aeroportul este singurul aeroport din ţară care deţine propriul depozit de carburanţi, scrie site-ului oficial. Doar 4 călători au trecut luna trecută prin aeroportul „Delta Dunării”.

73 de pasageri pe aeroportul din Tulcea în 2021

Pe parcursul unui an întreg, în anul 2021, în aeroportul din Tulcea s-au înregistrat numai 73 de pasageri, ceea ce înseamnă aproximativ un pasager şi jumătate pe săptămână.

Aeroportul din Tulcea, modernizat cu 12 milioane de euro – un eșesc

Aeroportul din Tulcea a fost modernizat cu 12 milioane de euro. Deși toată țara, dar mai ales autoritățile s-au așteptat ca acest aeroport să fie considerat una dintre cele mai importante porţi de intrare în Delta Dunării, el a devenit un eșesc pentru banii investiți în el.

Aeroportul Internaţional Delta Dunării fusese închis

Aeroportul Internaţional Delta Dunării din Tulcea nu îndeplinea condiţiile impuse la nivel european în anul 2017, atunci când a fost închis. Ulterior, odată cu modernizarea, aeroportul a fost dotat cu echipamente şi utilaje de stingere a incendiilor și echipamente IT de supraveghere. De asemenea, s-au construit și spații destinate angajaților.

lizată pe chestiuni legate de aviație, zboruri etc. Pe locul secund în luna mai se află Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj, cu 241.694 de călători, urmat de cel din Iași, cu aproape 160.000 de călători. Pe locul 4 se află aeroportul Timișoara – cu 114.523 de călători. De altfel, acestea sunt și aeroporturile cu cele mai multe curse ale companiilor mari sau de tip low-cost, apoi urmând un pluton de aeroporturi cu sub 100.000 de pasageri: Suceava – 74.000, Sibiu – 58.000, Bacău – 56.000, Craiova – 47.000.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: