Redactia.ro
Home » Știri » Afacerea cu care un român a dat lovitură pe timp de vară: „Producem 10-12 tone zilnic, cererile vin din toată ţara”

Afacerea cu care un român a dat lovitură pe timp de vară: „Producem 10-12 tone zilnic, cererile vin din toată ţara”

GALERIE FOTO (4) Afacerea cu care un român a dat lovitură pe timp de vară

Afacerea cu care un român a dat lovitură pe timp de vară. Un prahovean a dat lovitura cu afacerea sa pe timp de caniculă. Pe timp de vară, cuburile de gheață sunt la mare căutare, iar un prahovean lucrează zi si noapte pentru a face față comenzilor. TIR-urile se deplasează în toate colțurile României.

Afacerea cu care un român a dat lovitură pe timp de vară: „Producem 10-12 tone zilnic, cererile vin din toată ţara”

Producerea și comercializarea cuburilor de gheață este o afacere profitabilă în perioada de vară. Principalii clienți sunt proprietarii de baruri, cluburi, terase su pentru diferite evenimente private. Horia Georgescu, este un patron de fabrică de gheață din Prahova. De când s-a instalat căldura, cuburile de gheață sunt la mare căutare. La singura fabrică de gheață din Prahova se muncește zi și noapte, iar TIR-urile se deplasează în toate colțurile României. Angajatorii ambalează 24 din 24 pungi în fiecare zi. Ca în fiecare an, suntem meteodependenţi. „Cu cât temperatura e mai mare, cu atât vânzările, cererea e mult mai mare”, a declarat patronul făbricii din Prahova pentru observator.ro.

În hala de producție e frig ca în peșteră, iar în depozite, temperaturile sunt sub limita înghețului. Fabrica din Pleașa livrează cuburi de gheață în toată țara. „Producem 10-12 tone zilnic, cererile vin din toată ţara având în vedere că avem distributie națională.”, a mai spus Horia Georgescu.Prețul de vânzare a cuburilor de gheață direct din fabrică este de aproximativ 5 lei pentru o pungp de 2,5 kilograme. O pungă se cumpăra din magazine sau benzinării cu prețuri cuprinse între 10 și chiar 20 de lei.

Prima fabrică de gheață din România a prins viață în Oradea. Fratii Florin și Gabriel Pleșca din Oradea au deschis în 2001 o afacere nouă pe piața românească. Aceasta produce gheață alimentară. Timp de patru ani a fost singura din țară. Firma a luat naștere chiar dintr-o nevoie proprie. Un astfel de produs lipsea de pe piața românească, iar frații Pleșca au decis să fie ei cei care o înființează.

„Investim în fabrica noastră, dar nu ne plângem. La început am investit destul de puţin, aproximativ 2.000 de mărci germane, dar acum am depăşit 100 de miliarde de lei vechi (10 milioane de lei, aproximativ 2,3 milioane de euro – n.r.). Profitul este undeva la aproximativ 20%. Am pornit de la două maşini ruseşti care produceau 30 de kilograme de gheaţă pe zi şi am ajuns la dezvoltarea unei linii care produce 25 de tone de gheaţă pe zi“, declara Florin Pleșca în urmă cu câțiva ani, pentru adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: