Redactia.ro
Home » Știri » Agentie optimizare SEO vs. Specialist independent – care sunt diferentele?

Agentie optimizare SEO vs. Specialist independent – care sunt diferentele?

Domeniul SEO este in continua schimbare – de altfel, actualizarile algoritmului Google sunt suficient de frecvente incat sa sustina aceasta schimbare. Prin urmare, serviciile oferite de specialistii SEO trebuie adaptate constant. Desigur, acestia pot oferi o selectie standard de servicii, dar acest lucru inseamna clienti si proiecte pierdute pe termen lung.

SEO, ca si forma geometrica a mediului online, capata o noua fata la fiecare cativa ani – sau chiar mai repede. In ziua de astazi, de exemplu, SEO implica on-page, off-page, tehnic, dar si local si mai nou, voice search optimization. In aceasta situatie, ce alegi – o agentie optimizare SEO sau un singur specialist?

Durata implementarii unei strategii

Daca vrei sa beneficiezi de servicii SEO complete, trebuie sa stii ca pregatirea si implementarea unei strategii poate dura chiar si cateva luni – atunci cand colaborezi cu o agentie optimizare SEO. Daca alegi un singur specialist pentru proiectul tau, in functie de cat de complex este acesta, este posibil sa vezi rezultatele mai tarziu decat te astepti.

De regula, nu vei fi singurul client al unui specialist, precum nu vei fi nici singurul client al unei agentii SEO. In schimb, agentia are in spate un departament dedicat SEO cu specialisti pentru fiecare subdomeniu in parte – on page, tehnic si local, printre altele.

Nivelul de cunostinte, experienta si creativitate

Evident, nu poti compara un singur specialist cu puterea unui intreg departament SEO. Fiecare membru al departamentului dispune de anumite cunostinte, experienta in anumite nise si domenii, precum si creativitate privind implementarea strategiilor SEO aferente tipului de SEO pe care il realizeaza.

In schimb, un specialist independent va incerca sa le faca pe toate de unul singur. In foarte multe cazuri, pentru afacerile de dimensiuni mici, un specialist este suficient – reteaua acestuia SEO este indeajuns pentru a-ti propulsa magazinul in mediul online. Totusi, dupa o anumita perioada de dezvoltare/crestere, competitia si nevoile afacerii tale se vor schimba – si va trebui sa apelezi la o agentie optimizare SEO.

Costurile pot fi neasteptate

La prima vedere, prezenta unui singur specialist SEO poate fi considerata o optiune prietenoasa din punct de vedere financiar. Totusi, pe termen lung, este posibil ca o agentie de optimizare SEO sa fie mai avantajoasa.

Specialistii SEO nu intretin un numar mare de clienti, motiv pentru care tariful practicat poate fi unul destul de mare. Totodata, acestia sunt nevoiti sa dedice mai mult timp afacerii tale, pentru ca se vor ocupa de toate aspectele SEO.

Pe de cealalta parte, este posibil ca o agentie de optimizare SEO sa-ti ofere servicii mai avantajoase pe termen lung, in raport cu timpul petrecut pentru dezvoltarea si implementarea unei strategii – actiune si rezultate mai rapide, de exemplu. In orice caz, acest lucru il vei observa dupa ce primesti oferta si compari tariful practicat de o agentie cu cel practicat de un specialist.

 

Indiferent de situatie, momentul in care trebuie sa treci la o agentie de optimizare SEO sau la un departament dedicat SEO in-house este inevitabil. Afacerea ta va creste pe masura investitiilor realizate, iar un specialist SEO se poate ocupa de un numar limitat de schimbari in fiecare luna, printre altele.

Daca vrei sa afli mai multe despre SEO, scalabilitate si despre nevoile reale ale unui magazin online in dezvoltare, nu ezita sa apelezi la expertii The Markers – agentie de marketing cu servicii complete si cu un departament SEO dedicat!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini