Redactia.ro
Home » Știri » Alain Delon își dorește sinucidere asistată. L-a rugat pe fiul lui să pregătească demersurile

Alain Delon își dorește sinucidere asistată. L-a rugat pe fiul lui să pregătească demersurile

GALERIE FOTO (4)

După ce a susținut vreme de mulți ani eutanasierea, actorul francez, Alain Delon a decis să beneficieze de sinucidere asistată și a apelat la fiul său Anthony Delon pentru ajutor.

Actorul francez Alain Delon, în vârstă de 86 de ani, a cerut eutanasierea. În 2019, suferea de consecințele severe ale unui accident vascular cerebral (AVC), iar soția sa a murit anul trecut.

Alain Delon se pregătește să părăsească scena vieții

Fiul său, Anthony Delon, a făcut anunțul într-un interviu acordat postului de radio francez RTL.
Acesta spune că acceptă decizia tatălui său și că îi va fi alături în ultimul moment al vieții lui:

 

„Mi-a cerut să organizez asta, da! Tatăl meu a fost foarte emoționat de moartea mamei mele”, a a declarat Anthony, deși a sugerat că nu va fi responsabil să-și însoțească tatăl pe moarte, ci mai degrabă sora lui, Anouchka.”

Alain Delon a fost profund mișcat de trecerea în neființă a soției

Actorul a suferit două atacuri cardiovasculare în anul 2019, iar acele momente l-au afectat foarte mult.

Moartea soției sale din 2021 l-a marcat profund pe actor, acesta fiind într-o continua stare de agonie. Ea avea cancer pancreatic și a cerut eutanasierea, ceea ce nu s-a putut face pentru că procedura este ilegală în Franța.

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au însoțit de-a lungul anilor și mi-au oferit sprijin. Sper ca viitorii actori să găsească în mine un exemplu nu doar la nivel profesional, ci și uman”, a declarat Alain Delon.

Moștenirea lui Alain Delon se ridică la milioane de dolari

Alain Delon, care are trei copii Anthony Delon, Anouschka Delon, Alain-Fabien Delon, are testamentul deja scris.

Conform „Celebritynetworth.com”, averea actorului francez se ridică la peste 200 de milioane de dolari.

Sinuciderea asistată este legală în Elveția

În Elveția, unde actorul francez locuiește acum, sinuciderea asistată este legală. El vorbește adesea în liniște despre eutanasiere, despre care este convins că este logic și firesc să o alegi ca opțiune odată cu înaintarea în vârstă.

„Sunt în favoarea unei morți demne. În primul rând pentru că locuiesc în Elveția, unde eutanasia este legală și, de asemenea, pentru că cred că este cel mai logic și natural lucru de făcut. O persoană are dreptul să plece în liniște, fără a trece prin spitale, injecții și așa mai departe. A îmbătrâni e nasol și nu poți face nimic în privința asta”, a spus actorulfrancez în cadrul ultimului interviu acordat pentru săptămânalul elvețian „L’Illustré”.

„Pentobarbitalul de sodiu lichid” este cel utilizat în Elveția pentru persoanele care doresc să se sinucidă cu ajutorul unui medic.

Țări care permit sinuciderea asistată

Țările de Jos, Elveția, Belgia, Luxemburg, Canada și Columbia se numără printre țările care permit sinuciderea asistată, dar fiecare țară are reguli de practică diferite.

Spania, la rândul ei, a legalizat eutanasierea și sinuciderea asistată în martie anul trecut. Aproape toate țările care permit această procedură controversată condiționează procedura: se face doar dacăpacientul suferă de boli incurabile sau terminale.

Elveția, pe de altă parte, nu are legi împotriva sinuciderii asistate, dar este ilegal să se ofere sinuciderea asistată doar din motive egoiste.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: