Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! Cod portocaliu de ninsori abundente în 14 județe, în vigoare până sâmbătă. Zonele cele mai afectate

Alertă ANM! Cod portocaliu de ninsori abundente în 14 județe, în vigoare până sâmbătă. Zonele cele mai afectate

Vremea rea continua să dea bătăi de cap românilor! Nu scăpăm de precipitații, chiar și sub formă de ninsori, anunță ANM. Meteorologii au emis mai multe alerte meteo care sunt valabile până sâmbătă, printre care și un Cod portocaliu de ninsori.

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori pentru 14 județe din țară, ce va fi în vigoare până sâmbătă. Mai mult, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, atrag atenția specialiștii.

Potrivit ultimei informări meteo, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în mare parte a Moldovei, precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Cod portocaliu de ninsori în 14 județe

Administrația Națională de Meteorologie informează că, în intervalul miercuri ora 10:00 – joi ora 06:00, vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Pe intervale mai scurte de timp, intensificări ale vântului vor fi și în Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Potrivit ANM, un COD PORTOCALIU a intrat în vigoare miercuri la ora 10:00, până la ora 23:00. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Județele vizate sunt, după cum urmează: Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Vrancea și Buzău.

Avertizare de precipitații, de joi dimineață până sâmbătă

Meteorologii au emis o avertizare și pentru joi dimineață, începând de la ora 6:00, când intră în vigoare o informare care expiră abia sâmbătă, la ora 10:00. Pentru intervalul mai sus menționat, se așteaptă ca aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării.

În această perioadă, sunt prognozate la munte, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat ninsori însemnate cantitativ, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Totodată, există și o alertă COD GALBEN, valabilă pentru în intervalul joi ora 6:00 – sâmbătă ora 10:00, care anunță că în zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ, depunându-se astfel un strat nou de zăpadă peste cel deja depus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: