Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM de inundații și viituri. Șase județe sunt afectate de ploi abundente

Alertă ANM de inundații și viituri. Șase județe sunt afectate de ploi abundente

inundatii

Meteorologii au emis o avertizare de ultim moment. În mai multe județe ale țării este înregistrat pericol de inundații! Meteorologii au lansat o avertizare de ultim moment cu privire la pericolul de inundații și viituri în România. Un cod galben a fost activat pentru cea mai mare parte a țării. Având în vedere pagubele deja produse de inundații în țara noastră, este crucial ca locuitorii români să ia măsuri de precauție imediat. Mai jos sunt zonele expuse acestui risc!

Alertă ANM! Pericol de inundații și viituri în șase județe din România

După o perioadă de zile însorite, temperaturi primăvăratice și condiții meteo plăcute, meteorologii aduc vești mai puțin bune pentru locuitorii României. Se anunță perioade de ploi, inundații și viituri iminente în majoritatea regiunilor țării. O mare parte a teritoriului românesc se confruntă cu riscul unor condiții meteorologice severe, motiv pentru care este esențial ca cei din aceste zone să se pregătească corespunzător.

În perioada recentă, ploile au creat haos în România, iar scenele dezastruoase din mai multe regiuni ale țării au devenit virale pe internet. În prezent, există din nou amenințarea unor inundații, cu avertismente hidrologice emise pentru șase râuri din țară. Aceste avertizări sunt valabile începând de vineri, de la ora 06:00, până sâmbătă, la ora 09:00.

Ce zone sunt afectate de codul galben de inundații și viituri

Zonele urbane și rurale situate pe traseul acestor râuri se vor confrunta cu impactul ploilor abundente din perioada imediat următoare. Institutul Național de Hidrologie a emis un avertisment pentru județele Bihor, Cluj, Satu-Mare, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Alba cu privire la această situație.

„În intervalul 27.10.2023 ora 06:00 – 28.10.2023 ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa – pe sectorul aferent S.H. Valea Vişeului (intrarea ȋn ţară), Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Iza – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin amonte Ac. Gilӑu (judeţele: Bihor şi Cluj), Crişul Repede – bazin amonte S.H. Ciucea (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru – bazin amonte S.H. Şuşti şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Şuşti – amonte S.H. Beiuş (judeţul Bihor), Arieş – bazin amonte S.H. Câmpeni (judeţul Alba)”, a transmis Institutul Național de Hidrologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: