Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alertă de fenomene meteo extreme. ANM anunță furtuni violente

Alertă de fenomene meteo extreme. ANM anunță furtuni violente

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță fenomene meteo extreme. România va fi lovită de furtuni violenete și va avea parte de nopți tropicale. Ce spun reprezentanții ANM?!

Alertă de fenomene meteo extreme

Reprezentanții ANM au anunțat cod portocaliu mâine, 26 iulie, în câteva zone din România. De atfel, directorul ANM susține că disconfortul termic va fi accentuat zilele următoare.

„Până să vorbim de fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată care vor fi de interes și în următoarea perioadă, în special, în zona montană, dar și în centru-estul, în sudul țării la nivel local, vorbim de persistența valului de căldură.

Azi și până joi rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben ce vizează valul de căldură și persistența lui în jumătatea de sud-vest, apoi în extindere în cea mai mare parte a țării, maximele fiind cuprinse în general între 33-37 de grade, în special în partea de vest și sud”, a transmis directorul ANM, Elena Mateescu. Tot din această seară, intră în vigoare şi un Cod de vijelii, potrivit avertizărilor ANM. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii.
Interval de valabilitate: 26 iulie, ora 18:00 – 27 iulie, ora 03:00

 

Cod portocaliu în mai multe zone din țară

”Mâine vorbim de codul portocaliu ce vizează zona Banatului, Crișana, Oltenia, local Muntenia, vestul Transilvaniei și al Maramureșului, având în vedere intensificare a valului de căldură, cu maxime între 37-40 minime care nu vor coborî sub 20-22 de grade și, prin urmare, disconfortul termic fiind unul accentuat.

Din păcate, veștile privind precipitațiile care să compenseze nevoia de apă nu sunt bune din această perspectivă, luând în considerare semnalul în ceea ce privește deficitul accentuat și în următoarea perioadă de timp și pe parcursul acestei săptămâni și așa cum arată și estimările și cel puțin în prima jumătate a lunii august”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: