Redactia.ro
Home » Știri » Alertă europeană: Biscuiţi retraşi de la vânzare din cauza chimicalelor peste limită pe care le conțin

Alertă europeană: Biscuiţi retraşi de la vânzare din cauza chimicalelor peste limită pe care le conțin

GALERIE FOTO (4)

Un lot cu biscuiți cu susan a fost retras de la vânzare de producător în urma unei alerte europene emise. Produsele conțin oxid de etilenă peste limita admisă. 

 

Alertă europeană: Biscuiţi retraşi de la vânzare

Lotul de biscuiți cu susan a fost retras de la vânzare din cauza cantității de oxid de etilenă peste limita admisă pe care îl conțin, a anunțat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în seminţele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g, CROCO iniţiază o rechemare a produsului”, a anunțat Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, conform News. ro. 

ANSVSA a mai adăugat că oxidul de etilenă poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în cazul în care este consumat repetat, pe termen lung.

Loturile retrase au următoarele caracteristicii: – Denumire produs: CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN 150g – Marcă: CROCO – Cod de bare al produsului: 5941194002959 – Prezentare: PUNGA 150g – LOT PRODUS lot L001051120, data fabricatie 05.11.2020 data expirare 02.08.2021.Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugați să nu îi consume și să îi aducă înapoi în magazine. 

Astfel, produsele vor fi retrase de pe rafturile magazinelor și vor fi distruse. Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugați să nu îi consume și să îi aducă înapoi în magazine. 

Produsele care poartă datele limită de consum menţionate mai sus vor fi retrase de la comercializare şi vor fi distruse. Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de initierea măsurii de retragere. Cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aducă înapoi la magazin”, a mai comunicat  ANSVSA.

În urmă cu o lună, din același motiv au fost retrași minicheesburgeri vânduți în magazinele Carrefour.

Vă informăm că societatea BRETZEL BURGARD, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Datele de identificare ale produsului sunt: Denumire produs: MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR Cod EAN: 3560070953837 Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021”, anunța la acel moment ANSVSA.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: