Redactia.ro
Home » Știri » Alertă la o fermă de bovine din județul Iași. Trei persoane ar avea o boală infecţioasă gravă, iar una a fost deja operată

Alertă la o fermă de bovine din județul Iași. Trei persoane ar avea o boală infecţioasă gravă, iar una a fost deja operată

Alertă la o fermă de bovine din județul Iași. Trei persoane ar avea o boală infecţioasă gravă, iar una a fost deja operată

Trei persoane care lucrează la o fermă din judeţul Iaşi sunt suspecte de antrax. Ele au fost la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar una a fost deja operată.

Alertă la o fermă din Iași. Trei persoane ar avea o boală infecţioasă gravă, iar una a fost deja operată

Trei angajaţi ai unei ferme de bovine din județul Iași sunt internaţi în spital cu suspiciune de antrax, potrivit news.ro. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat pentru sursa mai sus menționată că pacienţii s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la spital cu mai multe simptome de antrax. O persoană a fost deja operată, a relatat Pro TV.

„Prezentau semne şi simptome caracteristice bolii antrax cutanat. Aşteptăm rezultatul analizelor de laborator. Pacienţii au fost evaluaţi, internaţi şi s-a iniţiat tratamentul specific. Unul dintre ei a necesitat şi intervenţie chirurgicală. Toti trei au declarat că lucrează la o fermă de bovine din judeţul Iaşi. În momentul de faţă pacienţii urmează tratament şi sunt stabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator”, a afirmat medicul Florin Roşu, potrivit news.ro.

Antraxul este o boală infecţioasă gravă cauzată de o bacterie rezistentă, care poate supravieţui în condiţii extreme pentru o perioadă lungă de timp.

„Antraxul apare în mod obişnuit la animale şi este o boală foarte gravă pentru oameni. Antraxul se răspândeşte prin intermediul sporilor ce se găsesc la nivelul solului. Aceştia devin activi doar în momentul în care pătrund în organism”, a explicat medicul Roşu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: