Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo de vijelii și grindină! Ciclonul devastator din Europa ajunge în România în această seară

Alertă meteo de vijelii și grindină! Ciclonul devastator din Europa ajunge în România în această seară

Avertisment ANM: Ploi abundente, vijelii și grindină în mare parte din țară până la jumătatea lunii iunie

Un ciclon care a cauzat distrugeri semnificative în mai multe țări europene este așteptat să lovească România în această seară. Meteorologii avertizează asupra unui val de ploi torențiale, vijelii și grindină în diverse zone ale țării. În următoarele zile, ne vom confrunta cu fenomene meteorologice extreme, deși temperaturile vor fi ridicate, specific verii. Zonele sudice vor înregistra temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Prognoza detaliată: Ploi, vijelii și grindină

În perioada imediat următoare, instabilitatea atmosferică va domina, manifestându-se prin înnorări accentuate, averse torențiale și descărcări electrice. Regiunile cele mai afectate vor fi Oltenia, Banat și Crișana, dar și localități din Transilvania și Maramureș. În restul țării, aceste fenomene vor fi prezente doar izolat.

Cantitățile de apă se vor acumula rapid, atingând 15-20 l/mp în general, iar izolat se vor înregistra peste 40 l/mp. De asemenea, există riscul de grindină, iar vântul va prezenta intensificări, în special în sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali, unde vitezele vor depăși 60-70 km/h. Aceste condiții meteo extreme necesită atenție sporită din partea populației și autorităților locale pentru a minimiza riscurile și pagubele.

Vremea în săptămâna 20-27 mai 2024

În săptămâna 20-27 mai, temperatura medie a aerului va fi în general conformă cu valorile specifice acestei perioade în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi normale în regiunile sud-estice, dar excedentare în jumătatea de vest a țării. Aceasta înseamnă că, în afară de fenomenele extreme aduse de ciclon, ne putem aștepta și la o vreme variabilă cu ploi frecvente.

Vremea în săptămâna 27 mai – 3 iunie 2024

În ultima săptămână a lunii mai și începutul lunii iunie, temperatura medie a aerului va fi apropiată de mediile multianuale în toată țara. Regimul pluviometric va fi similar cu normele climatologice specifice acestei perioade, ceea ce sugerează că vremea va fi mai stabilă, dar cu precipitații în limitele obișnuite pentru această perioadă. Aceasta va aduce o oarecare stabilitate după săptămâna plină de fenomene extreme, dar ploile nu vor lipsi din peisaj.

Vremea în săptămâna 3-10 iunie 2024

În prima săptămână a lunii iunie, mediile valorilor termice vor fi ușor peste normele climatologice în întreaga țară. Acest lucru sugerează temperaturi mai ridicate decât media obișnuită pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, indicând o vreme relativ stabilă, dar cu posibile episoade de ploaie, caracteristice începutului de vară.

Vremea în săptămâna 10-17 iunie 2024

Pentru perioada 10-17 iunie, temperaturile vor fi ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice, și apropiate de normele climatologice în restul țării. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în sudul și sud-estul teritoriului, iar în restul țării va fi apropiat de cel specific acestei perioade. Acest lucru înseamnă că, în ciuda temperaturilor ridicate, zonele sudice și sud-estice ar putea avea mai puține precipitații decât în mod obișnuit, ceea ce ar putea duce la o ușoară secetă în aceste regiuni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: