Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo în România: Ploi torențiale, furtuni puternice și grindină . Care sunt zonele cele mai afectate

Alertă meteo în România: Ploi torențiale, furtuni puternice și grindină . Care sunt zonele cele mai afectate

Alertă ANM!

Alertă meteo în România! Ploi torențiale, furtuni puternice și grindină. Iată detaliile!

Alertă meteo în România

România se confruntă cu un episod de vreme severă, caracterizat de ploi torențiale, furtuni puternice și chiar grindină. Meteorologii au emis o avertizare pentru următoarele două zile, avertizând populația cu privire la riscurile asociate acestor fenomene meteo extreme.

Specialiștii au avertizat că instabilitatea atmosferică va persista în următoarele zile, iar în această după-amiază și în perioada următoare se pot emite alerte meteo de scurtă durată. Aversele torențiale, descărcările electrice, intensificările rapide ale vântului și chiar căderile de grindină pot fi prezente în anumite regiuni ale țării.

Zonele cele mai afectate de aceste fenomene meteorologice extreme sunt, în principal, regiunile de munte, regiunile intracarpatice, Banatul, Crișana, Maramureșul și Transilvania:

„Vorbim de instabilitatea atmosferică atât în această după amiază cât și în următoarele trei zile. La momentul acesta nu avem un mesaj de atenționare meteorologică general, dar este foarte probabil ca în această după amiază, dar și în următoarele, să emitem alerte meteo de scurtă durată pentru că vom avea episoade cu averse torențiale, cu descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și probabil chiar și căderi de grindină.

Toate aceste evenimente se vor produce, în mod deosebit, în zonele de munte, dar și în regiunile intracarpatice, în Banat, în Crișana, în Maramureș și în Transilvania. Repet, acestea sunt pentru perioade scurte de timp, cu precădere după amiază și seara, astfel încât este foarte probabil să mai avem evenimente neplăcute.

În restul teritoriului, în Oltenia, Muntenia, Moldova, ne așteptăm la o încălzire treptată în zilele următoare astfel încât maximele să atingă valori de 30…31, poate chiar 32 de grade vineri și sâmbătă. În Dobrogea, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi apropiate de normal.

Pe litoral vremea se mai încălzește, 23…24 de grade, și mai mult decât atât și nopțile se vor încălzi treptat, pentru că la momentul acesta încă mai resimțim răcoare dimineața. Ne așteptăm ca minimele să crească spre valori de 15…17 grade.

În partea de sud-est a teritoriului, fenomene de instabilitate atmosferică foarte probabil să apară duminică, atunci când ne așteptăm la o oarecare schimbare în aspectul vremii la nivel general”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Vremea în București

În ceea ce privește Bucureștiul, meteorologul Alina Șerban a menționat că se așteaptă o vreme frumoasă, fără ploi și cu o încălzire continuă. Temperaturile în capitală vor atinge și ele valori de 30 de grade Celsius:

„În capitală vorbim de o vreme frumoasă, fără ploi, în continuă încălzire. Temperaturile vor atinge și aici valori de 30 de grade”, a mai adăugat meteorologul Alina Șerban.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: