Redactia.ro
Home » Știri » Alertă sanitară pentru românii care călătoresc în Spania. Îmbolnăviri cu bacteria Listeria în Andaluzia

Alertă sanitară pentru românii care călătoresc în Spania. Îmbolnăviri cu bacteria Listeria în Andaluzia

Alertă sanitară pentru românii care călătoresc în Spania. Îmbolnăviri cu bacteria Listeria în Andaluzia

Alertă sanitară pentru românii care călătoresc în Spania. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare pentru românii care pleacă în Spania. Este alertă sanitară la nivel internațional, după ce o persoană a murit în Spania și alte 160 sunt infectate cu listeria.

Alertă sanitară pentru românii care călătoresc în Spania. Îmbolnăviri cu bacteria Listeria în Andaluzia

Alertă sanitară mondială a fost emisă în Spania după ce o persoană a murit din cauza bacteriei Listeria, iar alte 16 sunt infectate.

Potrivit Digi24, bacteria a fost depistată în mai multe loturi de carne tocată de porc, în Andaluzia. Ministerul de Externe a emis o atenționare pentru românii care călătoresc în Spania. Alte 530 de cazuri sunt suspecte de infectare cu bacteria Listeria. Acestea sunt analizate de medicii spanioli. Printre persoanele infectate se numără și 23 de femei însărcinate. Loturile de carne tocată de porc infectate au fost retrase de pe piață, iar producătorul spaniol face obiectul unei anchete.

În afara teritoriului Spaniei, nu au fost semnalate cazuri, dar alerta internațională a fost emisă pentru că regatul iberic este o destinație turistică foarte importantă. Bacteria Listeria se transmite prin intermediul alimentelor și poate provoca mai multe afecțiuni digestive.

Menționăm că în Marea Britanie, cinci persoane au decedat din cauza infectării cu listeria. Acestea au mâncat samdvișuri și salate preambalate.

Atenționare MAE pentru turiștii români

Ministerul Afacerilor Externe anunță cetățenii români care se află sau călătoresc în regatul Spaniei că Departamentul pentru Sănătate și Familie al Guvenrului Autonom din Andaluzia a retras de pe piață un produs contaminat cu listeria. De asemenea, Ministerul Sănătății și Familiei spaniole a anunțat că numărul pacineșilor infectați a crescut la 161 de cazuri, din care 82 sunt spitalizați și un deces.

Statul spaniol a alertat organismele europene și Organizația Mondială a Sănătății referitor la situația crreată de propagarea acestei infecții, turiștii străini care călătoresc din Spania ar putea prezenta simptomele bolii.

Simptomele bacteriei sunt febră, dureri musculare, vărsături sau diaree, dureri de gât, confuzie și oboseală.

Cetățenii românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Seville. +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate. Apelurile sunt preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://sevilla.mae.ro/contact, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro, iar românii care călătoresc în Spania au la dispoziție aplicația Călătoreşte în siguranţă”.

Citeste si:De ce boală suferă Angela Merkel. Ce cred specialiștii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: