Redactia.ro
Home » Știri » Alertă teroristă în Europa. Mai multe țări reintroduc controalele la graniță și suspendă acordul Schengen

Alertă teroristă în Europa. Mai multe țări reintroduc controalele la graniță și suspendă acordul Schengen

Diverse țări din Europa Centrală care fac parte din Spațiul Schengen iau decizia de a suspenda temporar acordul și de a reinstitui verificările la frontiere în timpul crizei din Orientul Mijlociu. Iată detaliile!

Alertă teroristă în Europa. Mai multe țări reintroduc controalele la graniță și suspendă acordul Schengen

Un eveniment surprinzător și un comunicat oficial au apărut după ce Georgia Meloni, prim-ministrul Italiei, a convocat o ședință de urgență cu agențiile de informații italiene. Ministrul de Interne italian a anunțat că vor fi reintroduse controalele la granița cu Slovenia, chiar dacă Slovenia este o țară membră a Uniunii Europene și face parte din spațiul Schengen. În consecință, se suspendă acordul Schengen în baza Art. 28 al regulamentului, „în condiții extreme de amenințare gravă pentru ordinea publică sau siguranța internă, care cere o acțiune imediată”.

Italia a motivat această decizie prin faptul că, începând de la debutul anului și până în prezent, în Slovenia au intrat mai puțin de 16.000 de migranți ilegali, iar guvernul italian susține că printre aceștia ar putea exista teroriști.

Diverse țări din zona Schengen au reinstaurat controalele la frontiere, inclusiv Austria, la granița cu Cehia. Această măsură va fi pusă în aplicare începând de sâmbătă, 21 octombrie, și inițial va fi în vigoare pentru o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea prelungirii până la șase luni.

Grecia a crescut nivelul de alertă anti-terorist la portocaliu, în timp ce Franța și Belgia se află la cel mai înalt nivel de alertă. În Italia, măsurile anti-teroriste sunt de asemenea în creștere. Vaticanul a luat măsuri de securitate stricte, iar numeroase alte obiective considerate sensibile beneficiază de protecție cu poliție și militari echipați cu veste antiglonț și armament de tip mitralieră.

Lista țărilor care au reintrodus controalele la frontiere

  • Italia a restabilit controalele la frontiera cu Slovenia.
  • Austria a introdus controale la granița cu Italia, la punctul de frontieră Brenner, în 22 septembrie.
  • Polonia și Cehia au introdus controale temporare la frontiera cu Slovacia în 3 octombrie.
  • Germania pregătește controale la frontiera cu Polonia și Cehia.
  • Austria a introdus controale la frontiera cu Cehia și Slovacia în 18 octombrie.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: