Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Pițurcă a fost reținut. DNA cere arestarea lui și a șefului Romarm

Alexandru Pițurcă a fost reținut. DNA cere arestarea lui și a șefului Romarm

Alexandru Pițurcă a fost reținut. DNA cere arestarea lui și a șefului Romarm

Alexandru Pițurcă a fost reținut. DNA cere arestarea lui și a șefului Romarm. Iată detaliile!

Alexandru Pițurcă a fost reținut

După 24 de ore de audieri, Victor Pițurcă a fost eliberat , iar Direcția Națională Anticorupție l-a reținut pe fiul lui, Alexandru Pițurcă după 8 ore de audieri. Procurorii cer arestarea preventivă a acestuia, dar și a șefului Romarm. Alexandru Pițurcă este suspect în dosar, alături de fostul selecționer al naționalei și șeful Romarm, Gabriel Țuțu, potrivit Adevărul. 

Alexandru Pițurcă este patronul companiei care a fost implicată în achiziția de către Romarm, companie a statului, de utilaje neconforme pentru producerea măştilor de protecţie în perioada pandemiei, însă, aceeași sursă susține că cel care ar fi gestionat, de fapt, obținerea contractului cu statul ar fi fost, chiar tatăl lui Alexandru, Victor Pițurcă.

Acuzațiile DNA

Iată acuzațiile pe care DNA le are la adresa lui Victor Pițurcă și a fiului său:

„Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză (n.r. Victor Piţurcă), în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție). Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”, a transmis DNA luni.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: