Cine ar fi crezut că prin congelare unele alimente devin și mai gustoase!? Iată mici trucuri culinare pe care trebuie să le încerci. Garantăm că papilele tale gustative vor fi mulțumite! Poate că acum nu este momentul să încerci aceste trucuri ținând cont de temperaturile reduse din termometre, însă le poți pune în practică vara viitoare.
Alimentele care își intensifică aroma dacă sunt depozitate la congelator
Există mai multe alimente care devin adevărate delicii dacă sunt înghețate. Desigur, în această categorie trebuie menționat iaurtul din fructe care, odată înghețat, se transformă într-un desert delicios și răcoros. Strugurii înghețați pot fi folosiți ca un cub de gheață un pic mai sofisticat, însă cu siguranță nu te-ai gândit să introduci în congelator o salată iceberg sau jeleurile!
Dacă introducem salata iceberg la congelator preț de două ore, ea va deveni mai crocantă și își va intensifica gustul. Este recomandat ca ea să fie servită alături de diferite sosuri, precum cel din brânză.
Jeleurile au un gust delicios și sunt pe placul celor mici, dar și al adulților. Dacă introduceți la congelator jeleurile, ele își vor intensifica aroma și vor fi mai suculente. Merită încercat!
Cum poți depozita avocado pentru ca el să nu se strice cu ușurință
Nu în ultimul rând, conform site-ului Clickpentrufemei!, avocado este unul dintre fructele care se strică foarte ușor. Așadar, este indicat ca el să fie depozitat în congelator pentru a-și păstra textura inedită. Așa-i că acum abia așteptați sosirea verii pentru a încerca micile trucuri?
Pâinea făcută de tine, în casă, dar și cea achiziționată din comerț, își păstrează aromele mai bine la congelator. Orice tip de pâine poate să fie pusă la păstrare, iar apoi încălzită la cuptorul cu microunde. Dacă nu dorești să o încălzești la cuptorul cu microunde, atunci o poți rumeni pe un grill sau.