Redactia.ro
Home » Știri » Alimentul banal care ține depresia la distanță. Cu siguranță și tu îl ai în bucătărie

Alimentul banal care ține depresia la distanță. Cu siguranță și tu îl ai în bucătărie

depresie

Fiecare dintre noi își dorește să trăiască cât mai mult și să fie ferit de problemele de sănătate. Însă, stilul de viață dezordonat, orele de somn insuficiente, stresul cotidian sunt factori care pot contribui la apariția problemelor de sănătate. Depresia este o boală periculoasă, care ignorată poate da peste cap complet viața celui care este afectat de ea. Iată, însă, o modalitate simplă prin care oricine poate combate depresia. Soluția este mai simplă decât te-ai fi așteptat, conform medicilor nutriționiști!

Alimentul banal care ține depresia la distanță. Cu siguranță și tu îl ai în bucătărie

Pentru a preveni depresia, este esențial să adoptăm un stil de viață sănătos, care include alegerea cu grijă a alimentelor pe care le consumăm. Optarea pentru o dietă bazată pe alimente sănătoase poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre de spirit. Este recomandat să includem în regimul nostru alimentar fructe proaspete, legume bogate în nutrienți, proteine slabe și cereale integrale. Aceste alimente reprezintă un element crucial în meniul celor care doresc să minimizeze riscul de a dezvolta depresie.

Într-un studiu realizat în perioada 2007-2020, cercetătorii au identificat un aliment care poate să reducă semnificativ riscul de depresie, atunci când este inclus în dieta zilnică.

Această cercetare a implicat 13.000 de adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani. Rezultatele acestui studiu, publicate în revista „Clinical Nutrition”, au dezvăluit că persoanele adulte care au consumat în fiecare zi aproximativ 30 de grame de nuci (cum ar fi migdale, nuci braziliene, caju, alune sau fistic) și-au redus riscul de a dezvolta depresie cu 17% în comparație cu cei care nu au inclus aceste alimente în dieta lor.

Beneficiile consumului de nuci asupra organismului

Cercetătorii atribuie acest efect proprietăților antiinflamatorii și antioxidante ale nucilor, care oferă protecție organismului. Nucile sunt bogate în substanțe nutritive sub formă de compuși bioactivi, precum fenolii și fitosterolii, esențiali pentru sănătate. De asemenea, acestea conțin fibre de înaltă calitate, acizi grași mononesaturați și polinesaturați, precum și vitamine, toate contribuind la îmbunătățirea stării psihice.

Bruno Bizzozero-Peroni, cercetător la Universitatea Castilla-Le Mancha din Spania, a subliniat că această descoperire scoate în evidență un alt beneficiu al consumului de nuci și oferă încă un motiv pentru ca oamenii să le includă în alimentația lor.

Experții au evidențiat, de asemenea, că participanții la studiu nu sunt fumători, nu consumă alcool în mod frecvent și nu se confruntă cu probleme de greutate, aspecte care pot avea un impact asupra declanșării depresiei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: