Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Alimentul pe care să-l elimini din salate! Mihaela Bilic: „Nu putem să-l mâncăm decât dacă…”

Alimentul pe care să-l elimini din salate! Mihaela Bilic: „Nu putem să-l mâncăm decât dacă…”

Mihaela Bilic, medic nutriționist cu o experiență de peste 20 de ani, oferă câteva recomandări valoroase celor care se confruntă cu excesul de kilograme, dezvăluind alimentele cu un conținut ridicat de calorii și grăsimi. Chiar dacă dietele de slăbire se concentrează în principal pe consumul de salate, este important să fim conștienți că anumite ingrediente pot avea efectul opus și pot contribui la acumularea kilogramelor în plus. Iată ce alimentau trebuie eliminat din salate!

Alimentul pe care să nu-l pui niciodată în salată

Mihaela Bilic subliniază că mulți oameni evită să mănânce pâine din considerente de îngrășare, dar în schimb aleg să consume roșii goale cu brânză. Totuși, brânza în cantități mari conține multe calorii, iar combinația cu pâinea și roșiile face ca aportul caloric să crească considerabil. Potrivit Mihaelei Bilic, brânza trebuie să lipsească din salate:

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru’, a spus Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic, despre grăsimile sănătoase și efectele asupra organismului

Mihaela Bilic a explicat care sunt grăsimile sănătoase de care are nevoie organismul nostru: 

„ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât grăsimile din seria Omega 3 (uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline).

La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și peștele gras, are efect anti-adipogenic.

Dacă până acum se considera că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum știm ca unele calorii îngrașă mai tare. Nicio masă fără pește!…dacă aveați nevoie de vreo încurajare’, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: