Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimentul pe care toți diabeticii ar trebui să îl consume! Așa vei ține sub control glicemia

Alimentul pe care toți diabeticii ar trebui să îl consume! Așa vei ține sub control glicemia

La vârsta de 86 de ani, actorul Dorel Vișan continuă să inspire prin vigoarea și vitalitatea sa. Invitat în cadrul unui podcast, celebrul artist a dezvăluit aspecte despre obiceiurile sale zilnice, cu accent pe alimentația sănătoasă. 

Dorel Vișan, la vârsta de 86 de ani, este un exemplu viu de atenție acordată sănătății și alimentației corecte. În cadrul podcastului moderat de Adina Alberts, actorul a împărtășit un aspect inedit al obiceiurilor sale alimentare – consumul frecvent de ceapă. Motivul din spatele acestei alegeri se leagă strâns de menținerea glicemiei la niveluri normale.

Alimentul care te scapă de glicemia ridicată

Alegerea de a include ceapa în dieta sa zilnică este susținută de o înțelegere profundă a beneficiilor acestei legume. Pe lângă faptul că este un ingredient versatil și gustos, ceapa demonstrează proprietăți deosebite în menținerea sănătății. Este cunoscut faptul că aceasta poate contribui la reglarea glicemiei, un aspect vital pentru persoanele care se confruntă cu niveluri ridicate de zahăr în sânge.

„Mănânc foarte multă ceapă, ceapa scade glicemia. Cei care au glicemia ridicată, dacă mănâncă ceapă sub orice formă… de exemplu într-o săptămână trebuie să mănânce ceapă de trei ori pe zi, la fiecare masă este foarte bine pentru sănătate.

Ceapa este mai acceptabilă și dacă mănânci după (ce mănânci ceapă – n.r) o frunză de pătrunjel… dispare mirosul ei. În ceapă este o substanță care revigorează celulele pancreatice… asta poate fi explicația. Eu mă ocup de 25 de ani cu asta, fac și sirop de ceapă, iar în toți anii ăștia nu am fost niciodată răcit”, a spus actorul, în cadrul podcastului moderat de Adina Alberts.

Beneficiile consumului de ceapă

Consumul de ceapă aduce numeroase beneficii pentru sănătate, datorită compușilor săi bioactivi și proprietăților sale nutritive. Iată câteva dintre beneficiile consumului regulat de ceapă:

 1. Reducerea riscului de boli cardiovasculare:
  • Ceapa conține compuși sulfurați și quercetină, care pot contribui la reducerea nivelului de colesterol LDL („rău”) și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Aceste efecte pozitive pot reduce riscul de boli cardiovasculare.
 2. Proprietăți antioxidante:
  • Antioxidanții din ceapă, inclusiv quercetina, combat radicalii liberi în organism, protejând celulele împotriva stresului oxidativ. Consumul regulat de ceapă poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor asociate cu oxidarea celulară.
 3. Controlul glicemiei:
  • Ceapa poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr în sânge în limite normale, fiind benefică pentru persoanele cu diabet sau prediabet. Compusul numit allicin din ceapă pare să aibă un impact pozitiv asupra metabolismului glucozei.
 4. Proprietăți antiinflamatorii:
  • Substanțele bioactive din ceapă, cum ar fi quercetina și flavonoidele, au proprietăți antiinflamatorii. Consumul regulat de ceapă poate ajuta la reducerea inflamațiilor din organism și la gestionarea afecțiunilor inflamatorii cronice.
 5. Sprijin pentru sănătatea oaselor:
  • Ceapa conține minerale precum calciu și fosfor, care contribuie la menținerea sănătății oaselor și la prevenirea afecțiunilor legate de densitatea osoasă redusă.
 6. Îmbunătățirea digestiei:
  • Fibrele alimentare din ceapă, în special cele solubile, pot susține sănătatea sistemului digestiv și pot ajuta la prevenirea constipației. De asemenea, ceapa poate promova o flore intestinală sănătoasă.
 7. Proprietăți antimicrobiene:
  • Compușii sulfurați din ceapă au proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Aceștia pot ajuta la combaterea infecțiilor și la menținerea sănătății sistemului respirator.
 8. Protecție împotriva cancerului:
  • Există studii care sugerează că compușii activi din ceapă pot avea un efect de protecție împotriva unor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon și cel de stomac. Antioxidanții prezenți în ceapă pot contribui la neutralizarea substanțelor toxice care pot favoriza dezvoltarea cancerului.
 9. Îmbunătățirea sănătății oculare:
  • Conținând substanțe precum sulful și quercetina, ceapa poate avea beneficii pentru sănătatea oculară. Aceste substanțe pot ajuta la prevenirea unor probleme oculare, cum ar fi degenerarea maculară.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: