Redactia.ro
Home » Știri » Alocațiile pentru copii în 2024. Care sunt sumele promise și de ce acte vei avea nevoie pentru a obține banii

Alocațiile pentru copii în 2024. Care sunt sumele promise și de ce acte vei avea nevoie pentru a obține banii

alocatie

Guvernul României a luat o decizie importantă pentru sprijinirea familiilor cu copii, majorând alocațiile acordate acestora începând cu anul 2024. Conform noilor prevederi legislative, părinții copiilor cu vârsta până în 2 ani inclusiv vor putea beneficia de o alocație lunară de 718 lei.

Mai jos, vei găsi informații esențiale despre ce înseamnă acești bani, în ce circumstanțe sunt acordați și ce documente sunt necesare pentru a încasa aceste sume. Pentru a beneficia de aceste sume, părinții trebuie să completeze un dosar cu documentele necesare și să urmărească îndeaproape data de încasare a alocațiilor.

Noile sume pentru alocațiile copiilor

Alocațiile pentru copii reprezintă o formă de sprijin financiar acordată de statul român familiilor cu copii minori. Aceste sume de bani sunt menite să ajute părinții să acopere cheltuielile necesare îngrijirii și creșterii copiilor. Potrivit noilor reglementări, alocația lunară pentru copiii cu vârste până în 2 ani inclusiv este de 718 lei. De asemenea, s-au înregistrat majorări și pentru alte categorii de vârstă, pentru a ține pasul cu rata inflației. Astfel, copiii cu vârste între 2 și 18 ani primesc lunar 291 lei.

Pentru a intra în posesia alocațiilor pentru copii, părinții trebuie să depună un dosar cu următoarele documente:

  • Cerere specifică încasării alocațiilor;
  • Cărțile de identitate ale părinților;
  • Certificat de naștere al copilului;
  • Certificat de căsătorie al părinților;
  • Hotărâre de încredințare sau hotărâre de adopție (dacă este cazul);
  • Extras de cont pe numele titularului.

Data de încasare a alocațiilor

Alocațiile pentru copii ar trebui să fie încasate în prima jumătate a fiecărei luni calendaristice. În mod obișnuit, sumele se virează în conturile bancare ale titularilor în perioada 8-10 a fiecărei luni. Totuși, în funcție de circumstanțe, cum ar fi sărbătorile legale, data încasării banilor poate varia.

Majorarea alocațiilor pentru copii reprezintă o veste bună pentru familiile cu copii mici, oferindu-le un sprijin financiar suplimentar pentru îngrijirea și creșterea acestora. Este important ca părinții să fie informați cu privire la actele necesare și data de încasare a alocațiilor, astfel încât să beneficieze în mod corespunzător de aceste beneficii oferite de stat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: