Redactia.ro
Home » Stil de viață » Am întâlnit o ghicitoare după înmormântarea soției mele – a doua zi, prezicerea ei s-a împlinit

Am întâlnit o ghicitoare după înmormântarea soției mele – a doua zi, prezicerea ei s-a împlinit

După moartea soției mele, Elizabeth, într-un accident de mașină, viața mea s-a schimbat într-un mod pe care nu l-aș fi putut anticipa. La doar 35 de ani, eram văduv și mă confruntam cu o durere copleșitoare. Elizabeth fusese stânca mea, sprijinul meu necondiționat, iar acum, după cinci ani de căsnicie, ea dispăruse brusc. Încă îmi amintesc momentul în care am aflat de accident. Eram la mii de kilometri distanță de casă, într-un hotel, când am primit telefonul fatidic care mi-a răsturnat întreaga lume. Mi-era greu să respir, să gândesc sau să înțeleg cum a putut să se întâmple o asemenea tragedie.

Nu am reușit să ajung la timp pentru înmormântarea ei, iar soacra mea, cu lacrimi în ochi, mi-a spus cât de greu le-a fost fetelor noastre, Sophie și Emma, de patru și cinci ani, să înțeleagă unde a dispărut „mami”. Nu știa cum să le explice ceva ce nici măcar ea nu înțelegea pe deplin. M-am grăbit să ajung la cimitir imediat ce am aterizat. În timp ce mă îndreptam spre mașină, încă amorțit de durere, am simțit că cineva mă privește insistent.

La început, am crezut că mi se pare, dar apoi am văzut-o. O femeie în vârstă stătea aproape de porțile cimitirului. Era mică de statură, cu trăsături aspre și linii adânci săpate pe față. Ochii ei ascuțiți păreau să mă vadă până în adâncul sufletului.

O întâlnire ciudată

„Scuză-mă,” mi-a spus ea cu o voce blândă, dar fermă. M-am oprit, dar nu aveam chef să port o conversație cu o străină, mai ales în acel moment.

„Știu soarta ta,” a spus ea cu o voce joasă, care a rezonat într-un mod neliniștitor în mintea mea.

Am făcut o grimasă. „Ce?”

„Dă-mi palma și îți voi dezvălui ce bucurie și ce tristețe te așteaptă,” a continuat ea, întinzând mâna spre mine.

Am privit-o, neîncrezător. O ghicitoare? La un cimitir? După o înmormântare? Îmi părea complet deplasat. „Uite, nu sunt interesat,” i-am spus, încercând să mă îndepărtez.

Atunci a rostit ceva care m-a oprit în loc: „Elizabeth nu va găsi odihnă până când justiția nu va fi făcută.”

Am întors capul brusc și am privit-o fix. „Ce ai spus?” am întrebat, iar degetele ei slabe m-au chemat din nou.

„Douăzeci de dolari,” a spus ea. „Asta e tot.”

În mod normal, aș fi ignorat o astfel de cerere, dar eram prea amorțit ca să-mi pese. 20 de dolari nu însemnau nimic pentru mine în acel moment, așa că i-am întins o bancnotă mototolită.

Mâna ei era rece când mi-a apucat-o pe a mea, strânsoarea fiind surprinzător de puternică. Ochii ei nu s-au desprins de ai mei și, pentru o clipă, m-am simțit expus, ca și cum ar fi putut vedea toată durerea mea.

„Astăzi, ai pierdut pe cineva drag,” a șoptit ea.

„Da, nu-i așa,” am izbucnit amar. „Stăm în fața unui cimitir.”

„Moartea soției tale nu a fost un accident,” a spus ea, cu vocea coborâtă. „Există mai mult decât știi despre moartea ei. Mâine, adevărul va începe să se desfășoare.”

M-am simțit ca și cum aerul din jurul meu s-ar fi răcit brusc. „Despre ce vorbești?” am întrebat, dar înainte să pot obține alte răspunsuri, bătrâna s-a întors și a dispărut în ceața de la marginea cimitirului, ca și cum nu ar fi fost niciodată acolo.

Descoperiri tulburătoare

În noaptea aceea, nu am putut să dorm. Cuvintele ghicitoarei îmi răsunau în minte, bântuindu-mi fiecare gând. „Moartea soției tale nu a fost un accident.” Putea fi adevărat? Ar putea fi mai mult decât un simplu accident? M-am ridicat din pat, incapabil să-mi găsesc liniștea, și m-am dus să mă uit prin lucrurile lui Elizabeth. Aveam nevoie să simt că sunt mai aproape de ea, chiar dacă asta însemna doar să-i ating lucrurile.

În timp ce răscoleam prin geanta ei, am dat peste niște chitanțe de la un serviciu de închiriere de mașini. „Ce-i asta?” am murmurat pentru mine. Noi aveam două mașini; de ce ar fi avut nevoie de una închiriată?

Dintr-o dată, cuvintele ghicitoarei mi-au răsunat din nou în minte: „Există mai mult decât știi despre moartea ei.” Inima îmi bătea puternic în piept în timp ce priveam chitanțele.

A doua zi dimineață, gândurile mele erau un haos. Simțeam că ceva nu era în regulă și nu puteam să ignor senzația aceea neliniștitoare. Așa că am sunat-o pe cea mai bună prietenă a lui Elizabeth, Sarah. Lucrase la garajul unde Elizabeth își ducea mașina pentru revizii, așa că am sperat că poate avea mai multe informații.

„Hei, Sarah. Am o întrebare cam ciudată,” am spus, încercând să par cât mai calm. „Știi dacă Elizabeth a închiriat o mașină în ultima vreme?”

La celălalt capăt al firului a fost o pauză. „Da, a închiriat una pentru o excursie la plajă,” mi-a răspuns ea în cele din urmă. „Ai adus ambele mașini la mine pentru reparații. Îți amintești?”

Nu, nu-mi aminteam. Durerea mea fusese atât de copleșitoare încât nu m-am gândit să verific mașinile noastre în garaj. „Dar de ce nu mi-a spus despre asta?” am murmurat.

„A vrut să fie o surpriză,” mi-a explicat Sarah. „Plănuia să returneze mașina după excursie.”

După ce am închis, mintea mea era într-o stare de confuzie totală. Ceva nu se potrivea. M-am dus la compania de închirieri pentru a afla mai multe detalii. Managerul mi-a spus că mașina fusese returnată fără nicio zgârietură și că fusese adusă de sora lui Elizabeth, Karen. De ce ar fi returnat Karen mașina? Și de ce ar fi reparat-o?

Adevărul începe să iasă la iveală

M-am dus la poliție. Le-am spus totul: despre chitanțele de închiriere, predicția ghicitoarei și suspiciunile mele. Poliția a decis să investigheze, iar rezultatele au fost șocante.

La inspecția mașinii închiriate, au descoperit că frânele fuseseră manipulate. Aceasta nu fusese o defecțiune accidentală; fusese o tentativă deliberată de a pune viața lui Elizabeth în pericol.

Mai mult decât atât, poliția a descoperit că Karen cumpărase o poliță de asigurare de viață pe numele lui Elizabeth cu câteva luni înainte de accident. Ea falsificase semnătura lui Elizabeth și se făcuse singura beneficiară a poliței.

Așezat în sala de interogatoriu, am aflat că Karen mărturisise totul. Motivul pentru care își dorea moartea surorii ei era să obțină banii din asigurarea de viață pentru a-și plăti datoriile acumulate. Totul fusese plănuit cu sânge rece.

O justiție amară

Când Karen a fost condamnată, am simțit o ușurare amară. Adevărul fusese dezvăluit, dar cu prețul pierderii lui Elizabeth. În cele din urmă, am înțeles că ghicitoarea avusese dreptate – soția mea nu ar fi găsit odihnă până când justiția nu ar fi fost făcută. Trădarea era greu de suportat, mai ales că venise de la cineva pe care crezusem că îl cunosc.

După ce cazul s-a încheiat, m-am întors la cimitir, locul în care totul începuse. M-am așezat lângă mormântul lui Elizabeth și am șoptit: „Poți să te odihnești acum.” Un fluture s-a așezat pe piatra funerară, iar eu am știut că era un semn de la ea, spunându-mi că, în sfârșit, găsise liniștea.

Niciodată nu am mai văzut ghicitoarea, dar cuvintele ei mi-au schimbat viața. Adevărul fusese dureros, dar necesar. Oricât de mult ar fi costat, merita fiecare bănuț plătit pentru a afla ce se întâmplase cu adevărat cu Elizabeth.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect