Redactia.ro
Home » Știri » Amenajarea grădinii cu dale de beton

Amenajarea grădinii cu dale de beton

O soluție funcțională și estetică pentru a rezolva o suprafață neconstruită din jurul casei este de a monta dale beton care să contrasteze plăcut cu vegetația și care să ofere un acces mai facil în curte.

Pavelele de beton sunt rezistente, atent finisate, în cromatici și forme variate, totodată sunt ușor de asortat pentru a crea un ambient plăcut și elegant în curte, motiv pentru care dacă nu ai făcut-o deja, ia în considerare montarea unor pavele pentru a-ți face curtea mai frumoasă, dar și mai ușor de parcurs.

Cum calculezi bugetul pentru decorarea cu dale beton?

Pentru a estima corect bugetul necesar pentru a acoperi spațiul dorit cu pavele beton, primul pas este măsurarea acestuia. Trebuie să creionezi un plan precis al spațiului pe care dorești să îl acoperi și să ții cont și de dimensiunea pavelei de beton pe care o folosești. Calculul se face divizând suprafața de pavat la suprafața de lucru a pavelei, adică (lungimea pavelei + lățimea minimă a rostului) x (lățimea pavelei + lățimea minimă a rostului). Acest calcul te ajută să afli numărul aproximativ de pavele și bugetul necesare lucrării.

Alte costuri pe care trebuie să le iei în calcul sunt, după caz, lucrările de decopertare a terenului, baza necesară în funcție de trafic, bordurile pe care va trebui să le fixezi mai întâi și montajul efectiv al pavelelor. Se recomandă o marjă de până la 10% pierderi în funcție de designul ales și configurația spațiului de lucru.

Nisipul dintre rosturi este mai fin decât cel de sub pavele, deci necesită un cost separat care se adaugă la cele menționate anterior. Pentru a evita apariția buruienilor de care vorbeam mai devreme, poți folosi mortar de rosturi, dar investiția va fi considerabil mai mare.

Nu în ultimul rând, trebuie să calculezi prețul serviciilor dacă decizi să angajezi o firmă care să efectueze lucrarea de pavaj. Verifică serviciile oferite de firma respectivă deoarece anumite oferte mai ieftine sunt incomplete, ducând astfel la costuri suplimentare. Înainte de a lua o decizie, solicită cel puțin două oferte, precum și recomandări de la alți clienți ori posibilitatea de a vedea lucrări efectuate.

Întreținerea grădinii amenajate cu dale de beton. Cum scăpăm de buruienile dintre dalele din beton?

Dacă îți faci griji că aspectul zonelor pe care montezi pavele va fi invadat de buruieni, trebuie să știi că există soluții. Desigur, rosturile pavajelor conțin nisip, umiditatea și vântul pot facilita apariția buruienilor. Însă pentru a menține aspectul curții într-o stare îngrijită, există o serie de metode eficiente prin care poți elimina buruienile dintre pavelele de beton.

Pentru a preveni apariția buruienilor este esențial să cureți periodic aleile cu pavele. Poți utiliza o perie sau chiar o mașină de curățat pentru a elimina resturile vegetale acumulate pe suprafața lor. Varianta cea mai accesibilă este înlăturarea manuală a buruienilor, dar poți utiliza și diferite instrumente speciale pentru grădinărit.

O altă soluție ar fi pulverizarea de erbicid care acționează prin frunze, uscând planta. Apoi zona poate fi curățată ușor. Trebuie să știi că erbicidele sunt toxice deci trebuie folosite în mod responsabil.

O alternativă ecologică ar fi prepararea în casă a unei soluții de apă caldă și oțet care are același efect. Distrugerea buruienilor se intensifică dacă adaugi o lingură de săpun de vase în soluția preparată în casă.

Sunt persoane care consideră că problema buruienilor poate fi rezolvată punând mortar între dalele de beton. Deși este o soluție pe care o poți încerca, aceasta opțiune poate afecta aspectul pavajului care nu va mai putea fi restaurat la culoarea inițială.

O altă metodă de prevenire a buruienilor constă în montarea unei folii negre, a unei pânze de protecție specială cu membrană geotextilă sau a cartonului între pavele și sol. Acestea previn creșterea buruienilor prin reducerea expunerii solului la lumină. Asigură-te că le instalezi corespunzător pentru a nu afecta aspectul estetic al rezultatului final.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini