Redactia.ro
Home » Știri » Amenda record în valoare de 10.000 ce poate lăsa pe oricine fără bani. Noua conduită trebuie respectată cu orice preț

Amenda record în valoare de 10.000 ce poate lăsa pe oricine fără bani. Noua conduită trebuie respectată cu orice preț

Șoferii români se confruntă din 2024 cu modificări majore în privința asigurărilor auto obligatorii (RCA), propuneri trimise de Autoritatea de Supraveghere Financiară către Parlament. Printre acestea se numără amenzi substanțiale pentru cei care circulă fără RCA, dar și posibilitatea plății în rate a poliței.

Aceste schimbări ar putea avea un impact semnificativ asupra modului în care șoferii își gestionează asigurările și comportamentul la volan. Conform propunerilor ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), șoferii care conduc fără asigurare RCA vor fi sancționați cu amenzi de cinci ori mai mari decât în prezent.

Suma pe care unii români nu o ating într-o viață de muncă

Din păcate pentru unii, suma propusă pentru amenda în vederea lipsei RCA-ului mașinii este una imensă. Există români care poate nici nu ating această sumă într-o viață de muncă. Pentru alții, însă, poate părea o nimica toată. Creșterea este una considerabilă, astfel că suma amenzii ar urma să fie de 10.000 de lei, în loc de 2.000 de lei cât este în prezent. Această măsură drastică are ca scop reducerea numărului de vehicule care circulă fără asigurare obligatorie.

O altă schimbare importantă este introducerea posibilității de a plăti polița RCA în rate. Această inițiativă vine în întâmpinarea șoferilor care ar putea întâmpina dificultăți în achitarea sumei integrale a asigurării într-o singură tranșă. Deși unele companii de asigurări oferă deja această opțiune, aceasta nu este încă o practică răspândită în piață. Propunerile trimise către Parlament prevăd și posibilitatea suspendării asigurării RCA în perioadele în care mașina nu este folosită.

În acest caz, conducătorii auto vor fi obligați să scoată plăcuțele de înmatriculare și să evite parcarea vehiculului pe domeniul public. Această măsură ar putea aduce economii semnificative pentru proprietarii de mașini care nu le folosesc în mod regulat. Este esențial ca șoferii să fie la curent cu aceste schimbări și să-și adapteze comportamentul în conformitate cu noile reglementări pentru a evita sancțiunile. De asemenea, se cunoaște că au apărut în 2024 și alte reglementări în ceea ce privește domeniul auto.

Un nou concept, privit cu dispreț de șoferi

O altă idee propusă este introducerea conceptului de „RCA pentru șofer”, care implică declararea tuturor șoferilor care conduc vehiculul și calcularea tarifului în funcție de profilul fiecăruia. Astfel, cei care conduc mașina altcuiva fără a fi trecuți în declarație ar putea fi sancționați cu amenzi mai mari și ar putea plăti polițe mai scumpe. Propunerile ASF privind asigurările auto obligatorii aduc schimbări semnificative în peisajul asigurărilor auto din România.

„Nu mi se pare ok deloc, să ştiţi. Să fie doar unul trecut şi atât, nu toate persoanele. / Nu mi se pare ok. Dacă maşina e a familiei. Poate să o conducă oricine din familie. Dacă e totul plătit.”, sunt reacțiile șoferilor care au aflat deja de noile reglementări propuse.

În lumea asigurărilor auto, problema plăților ratelor pentru polițe este una cu care se confruntă atât asigurătorii, cât și asigurații. Un aspect semnificativ în această privință este emisia polițelor cu opțiunea de plată în rate, inclusiv pe perioade de 2, 4, 6 sau 12 luni. Cu toate acestea, datele statistice alarmante arată că, după ce prima rată a fost achitată, mulți asigurați nu mai sunt receptivi la plățile următoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: