Redactia.ro
Home » Știri » Amendă uriașă pentru români dacă rup această floare. O pot confunda ușor cu altă floare

Amendă uriașă pentru români dacă rup această floare. O pot confunda ușor cu altă floare

GALERIE FOTO (4) Amendă uriașă pentru români dacă rup această floare. O pot confunda ușor cu altă floare

Românii pot fi amendați cu o sumă mare de bani dacă rup această floare, care poate fi confundată cu ușurință cu o alta. Iată mai multe informații și ce o face atât de specială, până la urmă.

Amendă uriașă pentru români dacă rup această floare. O pot confunda ușor cu altă floare

Românii pot primi o amendă de 5.000 de lei dacă rupi un singur fir din laleaua pestriță, numită și floarea de șah sau bibilica. Este considerată o floare delicată, care poate crește până la 20 de centimetri înălțime și este specială pentru că înflorește o singură dată pe an, vreme de cel mult 14 zile. Evident, ea este protejată de legea din România, fiind o plantă pe cale de dispariție.

În România, se poate găsi în sălbăticie în Lunca Pogănișului din județul Timiș și nu numai acolo, ci și în Gorj, zone de deal din nordul Moldovei sau în zona Carpaților de Curbură. Aceste flori au nevoie de un loc sălbatic, cu multă lumină și apă din belșug.

Seamănă bine cu o lalea obișnuită, așa că s-ar putea crea o confuzie. Deși este o plantă frumoasă și rară, mirosul lalelelor pestrițe nu este plăcut, ba chiar dimpotrivă.

Laleaua pestriță are mai multe culori și fiecare petală este „pătată”. Culorile ei variază de la alb, mov, roșu închis, roz și lila, iar unele flori pot avea o combinație între aceste culori, potrivit Libertatea. Cele mai rare lalele pestrițe sunt cele de culoare verde-galben cu picățele albe. Foarte frumoase sunt și cele albe, care au de asemenea picățele albe pe ele.

Există și legende despre cum a apărut laleaua pestriță. Se spune că un tânăr pe nume Farhad s-a îndrăgostit de Shirin. Când a aflat că iubita lui a fost ucisă, a urcat pe cal, însă s-a prăbușit de pe o stâncă și a murit și el. Din fiecare picătură a sângelui scursă în pământ a răsărit câte o lalea pestriță, simbol al dragostei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: