Redactia.ro
Home » Știri » Amenințări cu bombă în țara noastră. Ce spun psihologii despre valul care sperie românii. Este sau nu terorism

Amenințări cu bombă în țara noastră. Ce spun psihologii despre valul care sperie românii. Este sau nu terorism

O nouă amenințare cu bomba a fost raportată luni în Piața Unirii din Capitală. Un bărbat a sunat la 112 și a spus că la ora 17:00 mai multe bombe vor exploda în zona fântânilor de la Piața Unirii. Este vorba despre un val de amenințări care a speriat românii, spun psihologii. Este sau nu vorba despre terorism?

Val de amenințări cu bomba în România

Mai multe amenințări cu bombă au fost raportate în ultimele două zile în mai multe orașe ale țării. Seara trecută. Și vineri, la Vaslui au avut loc alte două amenințări cu bombă, în aceeași locație, la distanță de 30 de minute, scrie vremeanoua. Pe lângă amenințarea cu bombă de joi din București, de asemenea, conform Mediafax, o amenințare cu bombă a fost semnalată și la Hunedoara.

Ce spun psihologii despre valul de amenințări cu bombă

Psihologul Radu Leca a explicat pentru DCNeews care sunt cauzele care îi determină pe oameni să lanseze aceste mesaje și ce efect au aceste amenințări asupra românilor.

„Amenințările cu bombă sunt realizate de persoane instabile emoțional ce folosesc adrenalina apărută post acțiune-negativă drept sursă a fericirii. Făptașul simte nevoia de a realiza un act ‘plin de curaj’ împotriva structurilor statului român”, a explicat psihologul pentru sursa citată.

Psiholog: E vorba despre un „război” hibrid

„Această formă de’război’ hibrid, ce are la bază noțiunea de amenințare lașă, produce următoarele efecte sociale:

– populația se sperie;

– adolescenții și persoanele adulte instabile emoțional copiază modul de operare;

– persoanele vârstnice și femeile însărcinate pot intra în atac de panică;

Modalitatea de stopare a acestor acte de o lașitate evidentă stă doar în puterea structurilor militare ale Statului Român folosindu-se metode specifice de combatere a terorismului hibrid

Din punct de vedere psihologic și al analizei și evaluării comportamentale, făptașul are următorul profil: nemulțumit de realizările sale, nehotărât în ceea ce privește inserția socială, agresiv cu cei apropiați, dominant în relația cu posibilul partener de cuplu, înclinat pentru manifestări sadice“, a spus, pentru DC News, psihologul Radu Leca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: