Redactia.ro
Home » TV » Anamaria Prodan a scris o carte despre viața mamei sale

Anamaria Prodan a scris o carte despre viața mamei sale

GALERIE FOTO (2) Anamaria Prodan a scris o carte despre viața mamei sale

La un an de la moartea mamei sale, Anamaria Prodan a reușit să îndeplinească una dintre cele mai mari dorințe ale mamei sale, aceea de a scrie o carte despre viața și memoriile regretatei artiste Ionela Prodan. Caretea se numește „Cântecul vieții mele” și cuprinde 208 pagini, inclusiv prefața și 30 de pagini doar cu fotografii.

Anamaria a scris cartea „Cântecul vieții mele”. Pe lângă povestea vieții Ionelei Prodan, cartea cuprinde fotografii prezentate în premieră publicului din România.

„Știu că v-a cucerit de-a lungul anilor inimile prin grație și ambiție, prin talent și eleganță. Știu că a sa capacitate de a respira demnitate și de a împrăștia muzica, de cel mai înalt nivel. E aproape miraculoasă. Și mai știu că oricine va citi această carte se va lăsa ușor dominat de un sentiment nobil, încărcat de o notă de respect profund.
Evident că acest respect al românilor față de măreția sa incontestabilă mă face mai mult decât fericită și mândră. Însă, dincolo de accesul la elogii, care e înconjurată astăzi vedeta muzicii populare românești, acest gen apreciat și foarte iubit de toți, înseamnă pentru mine, înainte de toate, MAMA”, a scris Anamaria Prodan în postfața cărții.

Lansarea cărții va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 16:00.

Ionela Prodan a murit pe 16 aprilie 2018, după ce s-a luptat mult timp cu o boală necruțătoare. Artista de muzică populară și-a petrecut ultima perioadă a vieții în spital. Decesul Ionelei Prodan afost provocat de un stop cardiorespirator.

„Un an de zile, cât mama a fost în spital și când nimeni din România nu știa ce are mama de fapt, eu am rămas în țară. Nu m-am despărțit de mama nici măcar o secundă. Am dormit la Spitalul Elias pe o canapea mică vreo patru luni. N-am plecat de acolo pentru că mama putea să moară în orice clipă. Sora mea nu putea să vină din Statele Unite pentru că nu avea cu cine să-și lase copilul, eu am fost singură lângă mama…”, a dezvăluit Anamaria Prodan.

La câteva minute după moartea mamei sale, Anamaria Prodan a scris un mesaj despre ea.

„Om ireproșabil, om pur și minunat, om bun și simplu, om încărcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fără egal, de o bunătate și o simplitate incredibilă. Ai sădit în inimile românilor clipe de neuitat și i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabilă. Ai avut un har nepereche și ai reușit, astfel, să faci o întreagă lume să te iubească și să te respecte. Pentru noi ai fost cea mai bună mamă, pentru poporul român ai fost bun național! În inimile oamenilor, pe care i-ai iubit și bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodată! Ai fost, ești și vei rămâne îngerul nostru păzitor! Te iubim și te vom iubi mereu!”,spunea Anamaria Prodan

Ionela Prodan a primit din partea primăriei București titlul de excelentă post-mortem.

„Având în vedere mulpiplele solicitări pe care le-am primit la Direcția Cultură a Primăriei din partea familiilor unor persoane decedate, unor personalități ale României de a le fi recunoscute meritele și excelență în domeniul respectiv de activitate vom institui un titlu de excelență care se va acoda post mortem personalităților României, deci și ale Capitalei din diferite domenii de activitate. Primele astfel de titluri de excelență vor fi acrodate doamnei Ionela Prodan, doamna cântecului popular românesc”, a declarat atunci Gabriela Firea.

Citește și: Anamaria Prodan fotografiată intr-o ținută sumară. Imaginile au devenit virale pe internet

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: