Redactia.ro
Home » Știri » ANM a anunţat cum va fi vremea luni, 11 septembrie, în prima zi de şcoală a noului an din Educaţie 2023-2024

ANM a anunţat cum va fi vremea luni, 11 septembrie, în prima zi de şcoală a noului an din Educaţie 2023-2024

Când începe Programul Național „Masă sănătoasă”? De când primesc elevii o masă caldă sau un pachet alimentar de 15 lei pe zi

Meteorologii transmit că, începând cu ziua de luni, 11 septembrie, temperaturile se vor apropia de un prag canicular. Este vremea extremelor în luna septembrie.

Elena Mateescu, directorul ANM, a precizat faptul că începând cu ziua de luni, 11 septembrie 2023, prima zi de școală, se vor înregistra temperaturi ridicate în termometre.

Temperaturi de 33-34 grade Celsius

Temperaturile se vor situa între 33-34 de grade Celsius. Dat fiind faptul că ne apropiem cu pași repezi spre jumătatea lunii septembrie 2023, vremea se va menține caldă, iar în regiunile țării vor fi peste 25 de grade Celsius în termometre.

Totodată, directorul Administrației Naționale de Meteorologie spune că vara va mai zăbovi în România. Vremea se va menține frumoasă cel puțin până la finalul lunii septembrie. Estimările arată că valorile termice vor fi, în medie, mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă.

Canitățile de precipitații vor fi deficitare

Meteorologii au emis o prognoză meteo încurajatoare pentru români, anunțând că temperaturile vor crește semnificativ în următoarele zile. Chiar dacă astăzi se mai resimte o ușoară răcire în sud-estul țării, specialiștii afirmă că acesta este doar un scurt episod înainte de un val de căldură.

De altfel, canitățile de precipitații vor fi deficitare. „Miercuri este posibil să ne apropiem de 34 de grade în partea de vest și sud a țării, ne apropiem de pragul unei zile de caniculă.

Însă, din punct de vedere al regimului de precipitații este în continuare un deficit”, menționează Elena Mateescu directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Pe litoral, se așteaptă temperaturi mai scăzute decât în restul țării. La Mamaia, vor fi 24 de grade Celsius, 23 de grade la Costinești, 23 la Neptun și 22 de grade la Vama Veche. În zonele montane, temperaturile se vor situa între 18 și 21 de grade Celsius pe Valea Prahovei.

Românii pot să se aștepte la o săptămână cu temperaturi din ce în ce mai ridicate și fără ploi, ceea ce promite să aducă un prilej excelent pentru activități în aer liber și vacanțe pe litoralul Mării Negre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: