Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină. Ce zone sunt sub atenționare

ANM a emis Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină. Ce zone sunt sub atenționare

ANM a emis Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină.

ANM a emis Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină. Meteorologii au emis o avertizare de Cod galben in vijelii și grindină în 16 judete din țară. Conform ANM, în intervalul orar 12.00-23.00, local în Oltenia, Dobrogea, sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmoferică accentuată.

ANM a emis Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină. Ce zone sunt sub atenționare

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vineri a fost emis o atentionare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul acestei zile, în zone de 16 județe. Meteorologii au anunțat că în intervalul orar 12.00-23.00, local în Oltenia, Dobrogea, sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp, izolat 40 l/mp.

Local, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică atât sâmbătă, 9 iulie, cât și duminică 10 iulie. Judeţele vizate de noua atenţionare Cod Galben sunt: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Timiş şi Vâlcea.„În intervalul menționat, local în Oltenia, Dobrogea, sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Cum va fi vremea în Capitală

Pe parcursul zilei de vinerei, vremea în București va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar probabilitatea de ploaie este redusă. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 grade.

  • Timișoara: 27 grade Celsius, Precipitații: 70%, Umiditate: 51%, Vânt: 13 km/h
  • Oradea: 26 grade Celsius, Precipitații: 70%, Umiditate: 52%, Vânt: 19 km/h
  • Baia Mare: 24 grade Celsius, Precipitații: 70%, Umiditate: 58%, Vânt: 14 km/hâ
  • Cluj Napoca: 24 grade Celsius, Precipitații: 80%, Umiditate: 58%, Vânt: 16 km/h
  • Sibiu: 24 grade Celsius, Precipitații: 80%, Umiditate: 57%, Vânt: 16 km/h
  • Alba Iulia: 26 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 55%, Vânt: 13 km/h
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: