Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis cod portocaliu de averse torențiale și grindină. Care sunt zonele vizate

ANM a emis cod portocaliu de averse torențiale și grindină. Care sunt zonele vizate

După urgia adusă de Pia în Europa, furtuna Gerrit vine cu vânturi de până la 112km/h. Anunțul meteorologilor

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod portocaliu și unul galben. Ambele vizează majoritatea județelor și anunță averse torențiale și chiar grindină. Vremea a luat o întorsătură drastică. Iată ultimele informații.

Cod portocaliu de averse torențiale și grindină

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea estică a țării noastre. Intervalul de valabilitate este 06 august, ora 10:00 – 06 august, ora 19:00.  Fenomenele meteo vizate sunt frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Județele care se află sub  cod portocaliu sunt Vaslui, Vrancea, Brăila, Galați, Buzău, Tulcea, Ilfov, Călărași și Constanța.

În intervalul menționat, local în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.  În Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.„, au transmis cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Mesajul Departamentului de Situații de Urgență

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis un mesaj spre populație prin care i-a informat despre um să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, inundații sau caniculă.

Atenție. Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, inundații sau caniculă. FURTUNĂ : https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/. Totodată, intră pe ghidul PRIM AJUTOR și află cum poți reacționa la vederea unui caz, în scopul salvării unei persoane: GHID PRIM AJUTOR : https://fiipregatit.ro/ghid/prim-ajutor/. Meteorologii au emis o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale pentru majoritatea județelor din țară, cu excepția Dobrogei, unde a fost emis un Cod Galben pentru aceleași fenomene meteorologice.”, a fost mesajul transmis de cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: