Redactia.ro
Home » Stil de viață » ANM a emis o avertizare de ULTIMĂ ORĂ! Se anunță cod portocaliu de ploi torențiale

ANM a emis o avertizare de ULTIMĂ ORĂ! Se anunță cod portocaliu de ploi torențiale

O nouă avertizare de vreme instabilă aste anunțată de către ANM pentru 27 iulie, dar și pentru următoarele zile. Aversele locale și descărcările electrice nu vor înceta să își facă simțită prezența în sudul și sud-estul României, disconfortul termic fiind unul destul de mare.

Anunțul făcut de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că finalul lunii iulie aduce de la sine temperaturi uriașe, ceea ce ar putea cauza o mulțime de probleme tuturor celor care nu știu cum să se protejeze. ANM anunță că pe data de 27 iulie, între orele 14:00-22:00 va intra în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică, care va afecta o parte din sudul Moldovei, localitățile din nordul și estul Munteniei și o parte din nordul Dobrogei. Astfel, în aceste zone ar putea apărea averse considerabile, însoțite de descărcări electrice și vânt puternic (80-90 km/h). În unele zone ar putea apărea chiar și cantități mici de grindină.

Avertizarea făcută de ANM

Tot astăzi la ora 12:00 a intrat în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică, ce va dura până pe 28 iulie, la ora 02:00. Vor avea loc ploi locale și intensificări ale vântului, care ar putea ajunge chiar și la 55-70 de km/h. Cantitățile de apă ar putea să depășească 25-30 l/mp.
Se pare că ultimele zile ale lunii iulie 2022 vor veni cu multe surprize pentru români. Pe data de 28 iulie va intra în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică, între orele 03:00 – 22:00. Ploi locale ar putea apărea în nordul Olteniei și al Munteniei, Carpații Meridionali și de Curbură. Cantitățile de apă ar putea ajunge la 40-60 l/mp. Valul de caniculă va lovi din plin majoritatea zonelor țării, iar disconfortul termic va fi destul de mare. Temperaturile maxime ar putea ajunge chiar și la 32-37 de grade Celsius.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro