Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni și când vor scăpa românii de caniculă

ANM a făcut anunțul. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni și când vor scăpa românii de caniculă

Elena Mateescu, director ANM a actualizat prognoza pentru luna august, însă nu are vești prea bune pentru români. Canicula se instalează în țara noastră, potrivit ANM.

Ce spun reprezentanții ANM

Canicula va continua în România până la finele lunii august, astfel că în toate regiunile țării se vor înregistra temperaturi peste mediile normale ale perioadei.
Ultima lună din vara 2022 poate să aducă zile caniculare în care să vorbim de temperaturi maxime care pot depăși frecvent 35-37 de grade și minime care caracterizează o noapte tropicală, adică valori care nu pot coborî sub 20-22 de grade. Până atunci, vorbim însă, la acest sfârșit de săptămână de fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Și, nu în ultimul rând, și pentru partea de vest și sud a țării, de perioade în care, de pildă, astăzi și mâine valorile de temperaturi sunt specifice unei zile caniculare, adică peste 36-37 de grade. De altfel, în urmă cu puțin timp, pe fondul instabilității temporar accentuată, a fost emis un cod roșu. Un cod de tip nowcasing pentru zone din județul Bihor. A intrat în vigoare la ora 16:25 şi va fi în vigoare până la ora 17:30 și vizează averse torențiale care vor cumula peste 40-50 de litri pe metru pătrat și intensificări ale vântului. Nu în ultimul rând, frecvente descărcări electrice”, a explicat Mateescu, conform Antena 3. Aceasta a anunțat că în țara noastră sunt în vigoare cel puțin cinci alerte meteorologice de tip nowcasting cod portocaliu.

În același timp, sunt în vigoare și 5 alerte meteorologice de tip nowcasting de cod portocaliu pentru alte zone din țară, cum ar fi localități din Satu Mare, din Maramureș. De asemenea, în Bihor a fost înainte de codul roș, o avertizare meteorologică de cod portocaliu sau județul Tulcea. Să luăm în considerare și atenționarea meteorologică de cod galben emis astăzi de Administrația Națională de Meteorologie, ce vizează fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată până la sfârșitul lunii iulie, 31 iulie ora 22, când în zonele de deal și de munte, local în Transilvania, Banat și Oltenia, în această noapte și în Moldova și nordul Dobrogei, aversele pot fi torențiale, vor fi însoțite de intensificări ale vântului, pe alocuri vijelii, iar în intervale scurte de timp, vorbim de cantități care pot depăși 25 30 de litri pe metru pătrat și izolat 40-50 de litri pe metru pătrat”, a completat Elena Mateescu.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Prima săptămână din luna august va aduce romanilor, valori termice care vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în vestul țării, în timp ce în rest temperaturile vor fi apropiate de cele normale. Ploile vor fi rare în majoritatea județelor din România. In a doua săptămână temperatura în cea mai mare parte a țării va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval al anului.

În continuare vor lipsi ploile în vest și nord-vest, însă în restul țării valorile vor fi apropiate de ”cele normale”. La mijlocul lunii august temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, în întreaga țară, în special în zonele vestice din România. ”Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor”, informează ANM.

In ultima saptamana a lunii august, toemperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele obișnuite pentru finele lunii august, pe întreg teritoriul României. Ploile vor fi rare în sud, centru, est și la munte, însă în restul țării acestea se vor apropia de un nivel normal, conform aceleiași surse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: