Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Este cod galben de vânt puternic în 10 județe din România

ANM a făcut anunțul! Este cod galben de vânt puternic în 10 județe din România

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben pentru întreaga Românie, valabilă începând cu ora 10:00 a acestei zile și până la aceeași oră în ziua următoare. Potrivit specialiștilor meteo, avertizarea vizează condiții meteorologice nefavorabile, cu fenomene precum vânt puternic și temperaturi anormale pentru luna februarie.

România se confruntă cu o perioadă de vreme neobișnuit de călduroasă pentru luna februarie, împreună cu fenomene precum vânt puternic și cantități excedentare de precipitații. Este important ca locuitorii să fie precauți și să se informeze constant despre evoluția vremii, având în vedere aceste condiții meteorologice neobișnuite.

Cod galben de vânt în 10 județe din țară

În regiunea Carpaților Orientali, se așteaptă intensificări ale vântului cu viteze ce pot atinge 70…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m, rafalele vor fi de 100…120 km/h. De asemenea, se prevăd și intensificări temporare ale vântului în nordul Crișanei, Maramureș, majoritatea Transilvaniei și Moldovei, cu viteze în general de 45…55 km/h.

O altă caracteristică notabilă a vremii în perioada următoare este temperatura neobișnuit de ridicată pentru luna februarie. Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni, temperaturile vor depăși mediile obișnuite pentru acest interval, dar precipitațiile vor fi excedentare în întreaga perioadă prognozată.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Analizând prognozele pentru săptămânile următoare, observăm că trendul temperaturilor mai ridicate decât în mod obișnuit se va menține. În săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024, valorile termice vor fi peste medie pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric va fi local excedentar în nordul țării și în general deficitar în restul regiunilor.

În perioada 12.02.2024 – 19.02.2024, temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât cele normale, în special în regiunile sud-estice. De asemenea, se anticipează un regim pluviometric excedentar în întreaga țară, cu precădere în zona Carpaților Meridionali.

Pentru săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024, se prognozează că temperatura medie a aerului va fi apropiată de mediile normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Totuși, cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

În ultima săptămână a intervalului, 26.02.2024 – 04.03.2024, valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor excedentar în majoritatea regiunilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: